17.mai

DSCF2172 DSCF2169 DSCF2170 DSCF2171

Dette er to av mine vakre døtre. Ingvild til høyre har kvinnebunad fra Hedmark 1955 modell, med liv i silkebrokade og brodert ullstakk. Kjersti til venstre har rekonstruert kvinnebunad fra Hedmark, ferdig i 1994.Denne har fått mange valgmuligheter etterhvert, alle kopiert etter autentiske plagg. Kjersti har stakk i svart ullbrokade, snøreliv i ull, med spiler og serk i lin. Forkle i bomull. Begge mangler hodeplagg og ytterplagg, men det får bli en råd etterhvert får vi håpe.

4 tanker om “17.mai

  1. Flotte jenter. Det er utrolig fint med bunad. Og man føler seg også veldig fin når man har en på. Min trenger å pusses opp, så i år fikk den henge i skapet.

  2. Det var disse to som var hjemme og bunadkledde i år ja. Ingen bunad på mor, Kjersti har min serk og vest. Hun har gått ned nokså mye siden hennes ble sydd til konfirmasjonen, så noe må gjøres med vesten hennes. Så får jeg samtidig forsøke å bli ferdig med hennes egen serk. Pluss et par andre ting som ikke er ferdig på de andres bunader. Får ta et oppsamlingsheat på bunadkurs til høsten.

  3. Ingen bunad på meg i år heller – jeg har nemlig gått opp nokså mye siden konformasjonen – det var da min var sydd også, og vesten er hinsides rettelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *