Tid for duft

Jeg blir aldri noen parfymeblogger. Leser med undring når folk som jeg ellers anser for oppegående og fornuftige tar helt av over innholdet i en eller annen flaske, hehe. Men så har jeg sikkert noen diller de synes er merkelige også.  Duften av hagen på denne tiden av året, derimot – er mer enn nok til å få meg også til å gå av skaftet. Har tilbragt noen kjedelige timer med å slå plenen – trøsten er “kort og klassisk” og et interessant program om musikk til naturprogrammer på øret – og vidunderlige dufter i nesen. Og selvsagt det faktum at når plenen er nyslått ser hagen min nesten ryddig og ordentlig ut. DSCF2186

Jeg gleder meg over at jeg tror faktisk at alle clematisene mine har overlevd…

DSCF2183 DSCF2180 DSCF2194

og over at Sambucus nigra “Black Beauty” ikke var død likevel. Heller ikke valnøttreet som jeg bortimot skalperte mannfolket for å ha kvestet med heisen han leide for å få beiset sørveggen i fjor. Det ble spjelket og flyttet – og har bare frosset bittelitt i tuppene. Det får være lov etter en så hard vinter. DSCF2185 Nå blomstrer prydepletreet…DSCF2189 DSCF2190

Og glaucidium…

DSCF2191

og fotblad…

Men hva er det som dufter? Narcisser, epleblomster, syriner først og fremst, tror jeg. Nok til å parfymere hele hagen 🙂

0 tanker om “Tid for duft

  1. hehehe…
    Det er ikke mye som slår summen av dufter som flyter rundt oss nufortiden. Det meste dufter i mai/juni, virker det som. Fantastisk!

  2. Mmmm ja! rydda litt i det store rosebedet i går og ble nesten bedøvd av gamle pinseliljer. Og nå kommer plutselig syrinene her også.

  3. Akkurat nå savner jeg intenst duften av syrinen som vi måtte kutte ned pga nye terasser:( Men ny er plantet så får vi vel glede av den om noen år:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *