Kindle og andre dingser…

Tenkte å skrive litt om mine to aller nyeste dingser. Den nyeste av alle kom i dag:

– og jeg har bare rukket å klå litt på den ennå. Men så langt veldig fornøyd. Den er liten og lett, tar mindre plass i veska enn en bok, og har plass til 3500 bøker. Aldri mer skal jeg gå tom for reiselektyre!
Den virker kjempeenkel å bruke, det meste er selvforklarende, og bruksanvisningen ligger selvsagt klar på skjermen. Har allerede lastet ned 2 bøker, Alice in Wonderland som er gratis, og en bok av Val McDermid (greit å begynne med noe lett…)
Det virker også veldig greit å laste ned bøker fra andre leverandører eller fra gratistjenester som Gutenbergprosjektet, Bokhylla.no og sånn. Alt som kommer som Word, pdf (og et par andre også tror jeg), kan man sende inn og få konvertert til Kindleformat slik at det kan leses. Et par flere klikk enn å handle hos Amazon, men likevel greit nok – ikke minst når man ønsker seg norskspråklig eller annen litteratur. Det finnes jo også andre språk enn engelsk på Amazon. Man kan også overføre filer fra datamaskinen via USB, muligens også via trådløst nett. Jeg kjøpte versjonen med inkludert trådløst nett og 3G, slik at jeg kan laste ned bøker hvor jeg enn måtte befinne meg så sant det er dekning for noe av dette. Jeg kan også sende ting via epost til lesebrettet.
Den lades via USB eller strømnettet, og har akkurat samme kabel som min nest nyeste dings, så jeg antar at jeg kan bruke den om hverandre til lading.
Nemlig den nye mobilen jeg kjøpte etter at jeg mista den gamle i Danmark i sommer:

Bilde knabbet hos Sony Ericsson, som neppe blir sure for at jeg reklamerer litt. Er stort sett veldig fornøyd med denne mobilen. Jeg bruker mobilen som ekstra kamera – til bilder på farten, og er derfor ekstra nøye på kameraspesifikasjonene når jeg handler mobil. Denne har fantastisk videofunksjon også. Men litt plastikkfølelse. Den virker ikke VELDIG solid – hadde det ikke vært mulig, når man først legger penger i å inkludere et godt kamera – å sørge for linsebeskyttelse, blitz og generelt solid konstruksjon? Flere megapixler er ikke nødvendig, tror denne har 8 og det holder leeenge med 5-6. Man tar jo ikke studiobilder med mobilen, det er for kjappe knips til å legge ut på facebook, blogg og lignende.

Edit: Da kommer sannelig omslaget til Kindle også – har gått for luksusutgaven med eget lys her….

2 tanker om “Kindle og andre dingser…

  1. Gratulerer!

    Prisen på lesebrettet?

    Lesebrett har jeg ikke tenkt å kjøpe inn riktig ennå, men det kommer vel.

    Hvilken modell av SE? Skjermen ser stor og fin ut. Jeg er fornøyd med min mini Xperia, gode bilder, god lyd og oucen er uovertreffelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *