Ugler i mosen…

Etterpåklokskap er den mest eksakte vitenskap i Norge, sa Per Jarle Hellevik.

(foto Aftenbladet (av Trond Birkedal, ikke Per Jarle Hellevik…))
Dette er en forferdelig sak, men jakten på noen som “burde ha visst” eller “kanskje hadde hørt noe”, smaker ikke godt. Det bør vel ikke være slik at alle menn som tar seg av og oppmuntrer unge innenfor politikk, sport, musikk eller hva som helst automatisk skal tas for å være pedofile? At en profilert politiker kan utsettes for rykter – med eller uten hold i – bør heller ikke forbause noen. Det viktigste nå må vel være å etterforske saken ordentlig, og ta seg av de som har lidd overlast her – ikke å slå politisk mynt på saken.
Jeg har ikke mye til overs for Siv & co., men partiledelsen kan ikke klandres for ikke å ha tatt affære fordi de muligens hadde hørt et rykte. Har de frarådd den unge mannen å gå til anmeldelse eller på annen måte gjort noe aktivt for å feie saken under teppet, er det selvfølgelig noe annet. Men SÅ dumme kan de da ikke ha vært?

Én tanke om “Ugler i mosen…

  1. Det var kloke ord, Hilde. Enig med deg…..og slik denne “jakten” foregår, så synes jeg fokuseringen blir helt på viddene også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *