Det er vel snart på tide med noe hagerelatert?

Hagegleden min fikk seg bokstavelig talt en knekk da drivhuset mitt knakk sammen under snøtyngden for noen uker siden. Hele taket ramlet inn, og det ser ut som et sorgens kapittel. Nå har min særdeles snille og nevenyttige far lovet å ta fatt på restaureringen så snart det er framkommelig for snø – men det blir jo uansett en amputert drivhussesong i år. Før dette skjedde, hadde jeg sådd tomat, flittig lise, basilikum og et par andre ting inne. Får prøve å berge disse så godt det lar seg gjøre med provisoriske løsninger inntil drivhuset er i orden igjen. Og så må jeg prøve å pønske ut en metode for å unngå lignende kollaps i framtida. Det er tilærmet umulig å få måkt av drivhustaket skikkelig , man rekker jo ikke opp. Kan det være en løsning å sette på varme en dag eller to etter større snøfall – slik at snøen sklir av?
Noen vårtegn å skryte av er det ikke i hagen ellers heller, men jeg ser det minker på snøen, det er da noe.
Og til helgen reiser vi til Praha, og der er det meldt sommerlige temperaturer. Jeg kommer sterkere tilbake med beskrivelser av hagene der 🙂

5 tanker om “Det er vel snart på tide med noe hagerelatert?

 1. Det å sette på varme et par dager, er absolutt en løsning for å få snøen til å skli av taket. Jeg har gjort det er par ganger i vinter og det fungerer bra, så lenge det ikke er alt for kaldt ute og snøen ikke allerede ligger nesten til toppen av veggene. Jeg måtte til slutt skyfle vekk litt langs veggene, slik at det ble plass til det som lå på taket til å skli av.

 2. Kondolerer. Det er kjedelig når sånt skjer… Håper du får fikset det tidsnok til å få fine tomater også i år.

  Jeg måker ikke drivhustaket, men koster det. Jeg når opp på baksiden og på forsiden sørger sola for å ta jobben. Iallfall om jeg stenger huset slik at det blir godt og varmt inni på “nesten null soldager”. (Jeg pleier ellers å ha ventilasjonen oppe om vinteren slik at det blir kjølig inne i huset – og snøen ikke fryser fast til taket.)

 3. Uff da, så synd med drivhuset!
  Og så bra at du har en nevenyttig far!
  Ser fram til rapport fra hagene i Praha.

 4. Takk for trøst 🙂 Ja, min far er en knupp av de sjeldne. Gleder meg vilt til å besøke Praha igjen, og håper englebarnet (barna) holder liv i de spede spirer i spirekassa mens jeg er borte.

 5. Huff, så synd med drivhuset ditt! Men da er det greit å ha nevenyttige og villige fedre! Min far har også hjulpet oss med vårt drivhus! Jeg vet ikke hvordan det hadde gått uten ham.
  Dere må ha en fin til til Praha!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *