Sånn kan det gå

image

Edit: Telefonen er ikke velegnet for lange innlegg, så her kommer forklaringen:
Gamle kjerringer sover ofte dårlig om natta, særlig når det er varmt og klamt ute. Jeg våkna i natt sånn i halvfiretiden og var nokså sulten. Ikke sulten nok til å gå og finne meg noe mat, men jeg hadde fantasier om reker i chili, og fant min lille minipc og søkte opp noen oppskrifter. I morges var jeg naturligvis seint ute, og er dårlig på frokost uansett. På sykehjemmet har de slutta å servere varm lunsj pga sommerferieavvikling. Så da jeg dro derfra og ut for å handle var jeg temmelig utsultet, og husket mine drømmer fra i natt. Kjøpte tigerreker ( i lake, riktignok), chili og couscous.
Vel hjemme fant jeg ut at jeg ikke hadde det jeg trengte til noen av oppskriftene jeg hadde sett på. Men skam den som gir seg – jeg gjorde det på denne måten:
Hakket opp en fersk, rød chili, moste to fedd med hvitløk, surra dette i panna til sånn passe mykt. Tilsatte tomatpure, soyasaus, akasiehonning, saften av en halv sitron og ca 1/3 lime, pluss en dash med ketshup til slutt. Rekene var jo allerede kokt, så jeg hadde dem i til slutt. Det hadde nok blitt enda bedre med rå reker som fikk koke i sausen.Couscous etter oppskrift på pakken.
Det ble både godt og vakkert, så det prøver jeg igjen. Kjapp lunsj også. Må få ut fingeren og bake kringle og rydde litt både ute og inne, for jeg får hagebesøk i ettermiddag.

7 tanker om “Sånn kan det gå

  1. Det VAR ganske godt, om jeg skal si det selv. Men nå var jeg riktignok så sulten at jeg hadde nok spist hva som helst 😀

  2. Hehe, gamle kjerringer og nattesøvn lyder velkjent ja. Det er bare det at denne gamle kjerringa lider av lakenskrekk i tillegg til dårlig søvn.
    Oppskriften så kjempegod ut. Tror jeg må kopiere den hvis jeg får lov:)

  3. OG skulle det stått helt i stil, burde det vel vært koriander på toppen der. Hadde ikke det, men har persille 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *