En liten tur i Moskogen

image

Nå er det tid for sopp igjen. Mannfolket og jeg gikk en liten tur i Moskogen og plukket litt sopp. Ikke veldig store mengder, men nok til at jeg fikk et par poser i fryseren. En pose kantareller til vinterens Kulajda, og en pose assortert sopp til en eller annen saus 🙂

Hvis du ikke plukker sopp, bør du begynne. Men begynn ikke på egen hånd, få med deg noen som har erfaring. Du kan selvsagt oppsøke soppkontrollen etter å ha plukka rått og røti, men jeg har snakket med noen folk som har stått igjen med EN spiselig sopp etter en lang sopptur – så det finnes bedre metoder. Det er masse god sopp i år også, men selvsagt også mye giftig og uspiselig sopp. Man må vite hva som er hva.

4 tanker om “En liten tur i Moskogen

  1. Har fått rapporter om kantareller i anmarsj på “vårt” soppsted også. Måtte google kulajda, det så fristende ut!

  2. Hvis du søkte på den her i bloggen, fant du den oppskriften jeg brukte – og den kan anbefales. Hvis du er i Praha, gå til Tri Stoleti og bestil Kulajda 🙂

  3. De snakker ikke om annet på jobben om dagen. Her i huset er vi ikke så soppete formedelst min kjæres motstand mot å spise slikt, så jeg bare lytter til andre, som mer og mindre åpent deler kantarellsteder og diskuterer værlag. Det høres veldig hyggelig ut!

  4. Du får bare la være å fortelle ham at det er sopp i suppa? Traktkantarellsuppen kan for eksempel godt moses med stavmikser, så blir det ikke noe sopp i den. Min yngste datter liker heller ikke konsistensen på sopp, så når jeg koker traktkantarellsuppe til bursdagen hennes, bruker jeg enten pulverisert, tørka sopp, eller bruker stavmikseren på hele suppa. Går så fint, så 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *