Bruke opp rester

image
Er en fin ting. Og grateng er rimelig og god mat. Det fine er at den kan lages av nesten alt som fins. Her er det fisk, purre, mais og makaroni. Lag hvit saus med buljongtilsetning som passer (grønnsakbuljong passer til alt) og gjerne litt revet muskatnøtt.Putt alle restene i en ildfast form, tilsett et par egg i den hvite sausen og hell over. Brødrasp eller revne osteskorper på toppen. En times tid i ovnen på 200 grader. Nammenam. Det er helt bortkastet å kjøpe fiskegrateng, mye bedre å lage den selv. Og grateng kan også lages av veldig mye annet enn fisk. Har du middags- eller kjøttpåleggsrester som bør spises opp, hiv dem i en grateng sammen med de grønnsakene som også bør spises opp. Det skal mye til at det ikke blir godt.

2 tanker om “Bruke opp rester

  1. Å bruke rester er en god ting, og hjemmelaga fiskegrateng er en fulltreffer!
    Jeg hadde kreativ lunsjpakke i dag: kantarellstuing (fra gårsdagens stekte ørretmiddag) med oppkutta ribbebiter (fra juleribba). Funka utmerket, sjøl kald. 🙂

  2. Kantarellstuing og kald ribbe høres veldig kreativt ut :-)Mannfolket ønsker seg Kulajda til planlagt jobblunsj – bra det var et godt kantarellår 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *