Unnskyld meg, folkens – må matblogge litt i dag og

I dag fyller yngste englebarn 18 år. Det tyder utvilsomt på at jeg begynner å bli gammel, men det var ikke det jeg skulle blogge om. Hun fikk naturligvis velge middagsmenyen i dag, og ønsket seg Macaroni a la Cæsar, som de serverer på en lokal restaurant. Det går an å hente der, selvsagt, men jeg forsøkte å lage den selv. Det finnes ingenting som heter dette når jeg søker på nettet, bare variasjoner over Cæsarsalat med pasta… Men den retten de serverer på restauranten er pastarør med biffstrimler og en ganske sterk fløtesaus.
Jeg investerte i ekstra mør ytrefilet (det var jo tross alt bursdag), skar opp i tynne strimler. I min fine, nye panne, surret jeg først 2 moste hvitløkfedd og 2 finhakkede chili til blanke og myke. Hadde oppi ytrefileten og brunet raskt. Helte oppi en boks matfløte, litt salt og skrudde ned varmen. Kokte pasta, og forsøkte meg igjen på en gratinert grønnsakform. Brukte gratineringsprogrammet på ovnen denne gangen, og det funka bedre. Paprika, små babygulrøtter og minimais, med litt smør og sitronolje over.
Det ble godt, ja. Godkjent av englebarnet også. Men tok ikke noe bilde…Og selv om jeg har vasket meg på hendene, svir det når jeg gnir meg i øyet…. Chili er sterke saker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *