Torsk

image

Vi har for tiden to av englebarna boende mer eller mindre hjemme. Den ene er allergisk mot fisk, så kostholdet har vært fritt for fisk de siste ukene, i motsetning til minst to ganger i uka siden nyttår. Men i dag er det bare mannfolket og meg hjemme, og jeg hadde lyst på torsk. Og pønsket ut min helt egne måte å lage den på – etter surfing på ganske mange oppskrifter på forskjellige former for torsk, inkludert bacalao. Bacalao er jeg ikke så glad i, men tenkte at også fersk torsk (eller frossen…) kan lages med sterk tomatsaus?

Sånn gjorde jeg det:
1 pakke frosne torskefileter. Tinte langsomt på benken.
La dem i smurt gratengform.
Hadde igjen 1/2 rømmebeger hjemmelaget tomatsaus. Denne ble varmet opp, tilsatt rikelig med hvitløk og tabascosaus. Det ble ikke nok saus, tilsatte derfor matfløte og smakte til. Ganske sterkt, men ikke for sterkt.
Over torskefiletene la jeg skivede ferdigkokte poteter, cherrytomater i ganske tykke skiver, og rikelig med vårløk.
Helte over sausen, litt reven cheddar på toppen.
40 minutter i ovnen på 190 grader.
Dette er noe av det beste jeg har smakt som er laget av torsk, derfor noterer jeg den ned – så kan jeg lage det en annen gang også.
Hadde sikkert blit ENDA bedre med fersk torsk, men det er vel sausen som gjør det meste her, så det gjør ingen ting om den er frossen, så lenge den er av rimelig kvalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *