Hildes pubkjøkken

Yngste englebarn ønsket seg Shepherd’s pie til middag. Dette er en klassisk pubrett som jeg ble kjent med i min studietid på andre siden av nordsjøen. Den finnes i mange variasjoner. Du kan bruke kjøttdeig av lam eller storfe.
Jeg brukte karbonadedeig i dag. Du kan finhakke eller rive grønnsakene – jeg gjorde ikke det. Brukte purre og babygulrøtter. Sausen består av pure av 4 hvitløksbåter, en boks hermetisk tomat, et halvt glass rødvin en dæsj med soyasaus (det skal selvsagt være Worchestersaus, men det hadde jeg ikke…). Litt krydder: salt, pepper, nellik, paprika og apotekets biffkrydder brukte jeg. Surra kjøttet først, tilsatte grønnsakene, surra litt til, hadde i sausesakene og satte på lokket.

image

I mens gjorde vi potetmosen ferdig. Kokte poteter fra i går. Kuttet i små biter i en kasserolle med litt smør og fløte. Og ett egg og litt muskatnøtt. Bamixet det skikkelig.

image

Danderte i fine topper over kjøttet, i ovnen ca 20 min på 220 grader. Skrudde ned litt og slo på gratineringsprogrammet på slutten. Litt finrevet parmesan og engelsk cheddar på toppen.

image

nammenam.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *