Hvorfor grave opp nye bed når man kan grave opp gamle?

image

Jeg begynner å dra på åra og kommer i farten IKKE på navnet på den stauden jeg graver opp her. Lav, brokete blad, lilla blomster. Danner et svært tett teppe som kveler det meste av ugras. Sånn sett veldig praktisk. Den har ganske grunne røtter også, så den kan fint vokse rundt roser for eksempel. Og den er ikke veldig vanskelig å spa opp. Her har jeg et felt på et par kvadratmeter hvor det ikke vokser NOE annet – bortsett fra en stakkars billespist martagonlilje som synes så vidt i gravefeltet der. Her skal det bli plass til masse nytt og spennende! Og jorda er jo nå ugrasfri som lite annet er i min hage.  *veldig fornøyd*

 

image

Her har jeg også spadd fram flere kvadratmeter med nye plantemuligheter. Dersom du har sett videoen min fra juni, så krabber jeg inn her for å vise fram den fine klematisen “I am Red Robin” (som for øvrig fortsatt blomstrer!), og vasset gjennom massevis av polemonium og prestekrager (og en del annet ugras…). Det er nå fjernet. Her kan det bli plass til mye fint 🙂

Og så må jeg jo bare te fram noen generelle skrytebilder av rosehagen i dag og. Det er så FINT ute nå! I alle fall om man ikke ser så nøye etter ugras og roser som er brune av regn.

 

image

image

 

image

image

image

image

 

image

image

image

image

image

image

image

image

13 tanker om “Hvorfor grave opp nye bed når man kan grave opp gamle?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *