I did not have sex with that woman…

clinton

oygard

Clinton ble felt av biologiske bevis – selv om han vel tross alt neppe hadde gjort seg skyldig i noen forbrytelse. Monica Lewinsky var voksen – selv om Clinton også utnyttet sin status og hennes  – som “star struck” ungjente. Det er vel nettopp noe av problemets kjerne. Menn i maktposisjoner tror ofte de kan tillate seg hva som helst. Hva som er sannheten i Øygard-saken vet bare de impliserte, og biologiske bevis finnes ikke. Men jeg synes dette stinker lang vei. Det er ikke normalt for en femti år gammel mann å dele seng med en trettenårig jente. Selv om han ser på henne som “familie”. Kanskje spesielt ikke da? (Eller spesielt ikke under noen omstendighet). Og jeg får helt vondt i magen av at forsvarerne vil føre vitner som hevder at jenta og hennes familie har framsatt uriktige beskyldninger også overfor dem, og at dette derfor svekker deres generelle troverdighet. Kanskje hun har det.

Hvis du er en tretten år gammel jente som er utsatt for overgrep du ikke tør å fortelle om – og din mannlige lærer ser på deg på en måte du ikke liker. Kanskje du tolker det på feil måte. Kanskje du tror at alle voksne menn er ute etter det samme som overgriperen. Kanskje det er lettere å ta dette opp, før noen egentlig skade er skjedd  – enn å komme med beskyldninger mot ordføreren og stefars slektning?

Selvsagt er det synd på Øygard også dersom han faktisk er uskyldig i seksuelle overgrep. Men det er bra saken nå er i retten – og det er slutt på Øygards evinnelige prosedering i media. Og når fikk han tid til å være ordfører når han beviselig sendte tusenvis av sms og satt timevis på Skype med en trettenåring?

Fordomsfull, jeg?

Muligens.

11 tanker om “I did not have sex with that woman…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *