Sein Stangekylling

image

Sånn så det ut til slutt. Og det ble godt om jeg skal si det selv. Hadde gått til innkjøp av en Stangekylling. Dette er kyllinger som har levd det gode liv i Vestfold (og ikke på Stange som man skulle tro, men, men). Disse er mye større og saftigere enn de stakkars kreka fra Prior, og de har forhåpentlig hatt det bedre i sitt lille kyllingliv før de ender som middag også.

Googla litt etter oppskrift på kylling med hvitløk og mandler, fant ingen med hel kylling som utgangspunkt, så jeg fant på litt selv. La kyllingen i en ildfast form. Puttet 4 hvitløksfedd, noen mandler, saften av en hel lime, pluss litt paprika, safran og salt oppi kjøkkenmaskina. Plusset på med en brødskive og såpass mye nøytral olje at massen fikk en passe smørbar konsistens.

Utgangspunktet posta jeg bilde av på fb, skal se om jeg får lagt det opp her og. Det var ikke alle som syntes det ligna på mat. Men det ble særs godt, om jeg skal si det selv.

Siden jeg skulle på konsert, forsøkte jeg for første gang å stille inn forsinket oppstart av stekingen på min fancy dampovn. Og stekte kyllingen med damp som anbefalt i bruksanvisningen. Det funka veldig bra, kom hjem til perfekt stekt kylling med sprø frakk. Den måtte vente i tre kvarter til av forskjellige grunner, men det gikk også veldig bra – på 60 grader i dampen holdt den seg like fin.

Serverte med fløtesaus av den væsken som kyllingen hadde sluppet (det var litt likevel, Solfrid), med litt fløte, jevning og resten av gugga som jeg brukte til frakken. Bamixet det hele, og saltet og pepret litt.

Servert med enkel salat , kokte poteter og hvitvin. Nam.

Konserten var også en opplevelse. Collegium Vocale og Mjøsmusikk m. forsterkninger framførte Johannespasjonen.

Dette er fantastisk musikk. Jeg hadde gleden av å synge dette i The Culwick Choral Society for mer enn 30 år siden. Altstemmen og de engelske tekstene sitter fortsatt i hodet.

Skal forsøke å finne en fin smakebit og legge inn her…

 

Ellers har IDefix vært på avslutning på valpekurs og fått diplom i dag. Flinke bisken!

 

 

 

 

1 tanke om “Sein Stangekylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *