Jeg glemmer av og til at dette egentlig er en hageblogg

Det er vel sogar en av de eldste hagedagbøkene på nett – den ble startet i 1999 og har holdt koken siden. Først som ren tekst på min hjemmeside hos telenor, deretter i forskjellige varianter hos hagegal, og nå som blogg på eget domene. Har spart på alt sammen under “lenker”.  Jeg har alltid skrevet om det jeg er opptat av – hage eller ei – fordi dagboken er først og fremst for meg selv, og dernest for de som måtte kjenne meg og bry seg om hva jeg driver med. Hageinteressen går litt i bølger. Det er væravhengig. De siste to somrene har vært miserable, med derav følgende dårlig entusiasme for luking i høljregnet. Sånt straffer seg jo. Men uansett høljregn har jeg aldri sett rosehagen min så frodig som i fjor. Selv om det var mye ugras. Det er det nå også – og jeg har bare så vidt startet med å gjøre innhogg i det. Til uka har jeg ferie. Håper på fint arbeidsvær og satser på å få hagen så noenlunde på stell.

Men det er mye fint å glede seg over som bare dukker opp. Hage er helsebot og vederkvegelse…

 

 

image

 

Disse lekre forglemmegeiene i hvitt og lyseblått har Overgartneren plantet helt uten min medvirkning

image

Kun en trillium har dukka opp hittil i år. Håper ikke de andre har daua

image

Rhododendronene mine er uforskammet frodige – mange som sliter med dem i år. (og tuja og annet vintergrønt)

image

 

image

Alpeklematisene tåler åpenbart alle slags somre og vintre.

image

image

Glaucidium palmatum, hvit type. Frø fra Jelitto

image

Hylomecon japonicum lyser opp i vårbedet

image

Lilla Glaucidium, denne er vanligst

image

image

image

image

Wada’s Memory tåler åpenbart også det meste. Litt på hell her, men har vært fantastisk

image

image

image

image

Her er et mer representativt bilde av Wada

image

Merrill er også en flott magnolia

image

Lerkesporene invaderer “plenen” (eller mosedekket…) Det gjør INGEN TING

image

image

image

Juleroser

image

Elines blåveis – den hvite typen. Jeg er veldig glad for at jeg tok vare på denne.

image

Inger Karins rødveis har holdt på å stryke med, men det står til liv!

image

Jeg bytta en bit av den mot denne her – og heldigvis lever begge.

 

Nå ser jeg fram til en uke i hagen og håper på fint vær 🙂

1 tanke om “Jeg glemmer av og til at dette egentlig er en hageblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *