Klematis

 

 

Er noe av det som blir skikkelig frodig i min hage. Her er noen av de jeg koser meg med nå. For noen år siden fikk jeg besøk av klematisvepsen. Den er ikke snill mot alpinaer, men det hjelper med lovlige sprøytemidler og maurkverk på jorda. I år har jeg ikke sett noen veps (bank i bordet), og koser meg med en overdådig frodig blomstring. Disse er veldig lette å ha med å gjøre. Trives selv på de mest skyggefulle steder, og når du synes de begynner å se stusslige ut, (eller du skal male/beise veggen) er det bare å klippe dem ned til en halvmeter. Neste år er de like frodige igjen.

image Denne har sådd seg aldeles selv..  Antagelig en frøplante av den under, men blomstene er større, så den har nok k

image

 

 

 

imageTage Lundell

image

imageClematis albina plena

imagedurandii

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *