Dampens velsignelser

image

 

Dette er dagens middag. En framgangsmåte som er gull verd når man kommer sliten hjem fra jobb. Dump alle ingrediensene i en langpanne, sett på damp i 20 min  mens du flater ut på sofaen. Ferdig. Har man kokte poteter fra middagen for et par dager siden, er også potetmosen ved siden av ferdig på to minutter.

Dagens dampet ble usedvanlig god om jeg skal si det selv. Ørretfilet uten skinn og bein. Dryppes med limesaft, chilisaus og akasiehonning. Litt salt, mandelflak. Rundt om kring legges dagens grønnsaker. Blomkålbuketter, sukkererter, vårløk og paprika i dette tilfellet. Inn i ovnen. Dampes 15-20 min på ca 180 grader,

Nommenom.

Jeg er glad jeg sikra meg en dampovn før IKEA sluttet å selge dem. Så vidt jeg kan se fins det bare svindyre utgaver fra andre merker på markedet nå. Jeg hadde ikke kjøpt det uten å ha erfaring med en rimeligere utgave først. Denne har bare “damp” eller “ikke damp” – ikke noe fancy innstillinger med prosent damp og sånt – og det er vel like greit for en nybegynner uti dampkjøkkenets finesser. Men jeg kan lære, og er ikke fremmed for tanken på en mer avansert ovn når denne oppgir ånden. Den virker imidlertid solid og god. Pålitelig og steker jevnt. Så jeg satser på å beholde den en stund, og begriper ikke hvorfor IKEA gav opp denne. Kanskje det var bare jeg som kjøpte den?

Én tanke om “Dampens velsignelser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *