Pizzastein

har jeg hatt før, og gitt opp. Kjøpte en rund utgave av arten, med tilhørende trespade til å sveive pizzaen inn i ovnen med. Det fikk jeg ikke til. Pizzaen ble en skrukkete lefse i det den gikk fra spaden til steinen. Ga opp, og gav den bort til Eirin- som tipset meg om at trikset var å ha et bakepapir under, noe som letter overføringen og som nappes ut når pizzaen har stekt noen få minutter. Da gjør pizzasteinen sakene sine slik at pizzabunnen blir sprø. Så siden jeg akkurat har kjøpt meg en fancy ny grill, har jeg i dag også investert i Weber pizzastein, og laget fredagspizzaen på torsdag.

pizza

 

Det funka kjempebra. Tror nok at jeg skal la grillen bli enda litt varmere neste gang. Investerte i tipo-mel på CC Gjøvik. Bunnen ble tynn og fin, fyllet som vanlig. Og denne pizzasteinen kommer med et genialt brett – som man kan legge pizzaen på (med bakepapir under) når man danderer den. Da er det ingen sak å legge den på den glovarme pizzasteinen. Og heller ingen sak å ta den av igjen, og pizzaen serveres på stålbrettet etterpå – og man kan steke en pizza til på steinen mens folk spiser den første, dersom det er behov for det. God investering.

 

3 tanker om “Pizzastein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *