Lumaconi

er italiensk og betyr visstnok sneglehus. Det er en type pasta. Ser om som digre, litt forvridde makaroni. Googla noen oppskrifter på dette i dag. Og gikk hjem og lagde denne til middag:

lumaconi

Dvs dette er før den ble stekt. Dette er ikke kjapp mat. Kok pastaen først. Jeg skylte den deretter under kaldt vann, både for at det skulle gå an å ta i den, og for at den ikke skulle klistre seg sammen. Bamixet ett beger cottage cheese (fant ikke ricotta, får være grenser for hva man tror butikkene skal ha I Moelv?) , ett egg og litt pepper. Rørte inn noen finhakkede pølsebiter (chorizo). I den fine, ildfaste formen la jeg først et lag ruccola, deretter det som var igjen av sist opptinte hjemmelagde tomatsaus, deretter en og en av pastasneglehusene. Fylte dem med sprøyte med ostegreiene.  En pølse til i skiver, småtomater og litt revet parmesan på toppen. Og de lumaconiene som jeg ikke hadde nok fyll til…. (hør her, første gang jeg prøver…) Siden dette ikke på noe sett eller vis var drukna i saus, var jeg redd pastaen skulle bli tørr, og valgte å dampe dette i ovnen. Det ble faktisk riktig godt. Mer parmesan på toppen ved servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *