Storberget beklager….

I beste Valla-stil beklager han at Kvarme følte seg mobbet.
Legg merke til: Han beklager ikke at han sa at Kvarmes handlinger fremmer hat og vold. Han beklager Kvarmes følelser – som Kvarme ikke har sagt et pip om i media og som offentligheten, og jeg antar også Storberget, ikke vet noe om- og i hvertfall ikke har noe som helst med å beklage. Det er vel heller andre som har gått ut og sagt at Storbergets uttalelser (med rette, mener jeg) er mobbing av folk med andre meninger.
Skuffende saker, men ikke spesielt overraskende.
Ytringsfrihet, kjære Storberget – betyr å la folk som er uenige med deg få lov til å si hva de mener, og fremme sine synspunkter med lovlige midler.
Det var det Kvarme gjorde, og det bør han oppmuntres til, innenfor rammen av et sunt og livskraftig demokrati.
Eller er det slik at Storberget mener at ytringsfriheten gjelder bare for medlemmer av AP som er enige med Storberget?
Hvis Kvarme hadde stilt seg opp med stein og køller og forsøkt å hindre de homofile som ville gifte seg i å gjennomføre sitt forsett- da kan man snakke om hat og vold.
Men forskjellige meninger må vi tåle, eller hva?

0 tanker om “Storberget beklager….

  1. Meninger skal man vel tåle, men ikke påbud om å forandre en vielse rett før den skal skje, jeg hadde følt meg fryktelig undertrykt hvis jeg var en av dem som skulle inngå partnerskap den dagen. Det burde vel neppe bli lagt under ytringsfriheten, men grenser vel til diskriminering. Og det er min mening 🙂

  2. Mulig saken var klønete håndtert – men å gå ut i media og beskylde Kvarme for å fremme hat og vold, det er å skyte seg selv i foten etter mine begreper.
    Jeg er absolutt ikke enig i Kvarmes synspunkter, spesielt ikke når det gjelder tilsetting av homofile i kirkelige stillinger, men også han må få lov å mene det han vil og gi uttrykk for det.
    Jeg er ikke glad i den typen samfunn hvor det ikke er lov.

  3. – og de som inngikk partnerskap den dagen visste antagelig utmerket godt at dette var en provokasjon mot Kvarme og gjorde det med velberådd hu. Det var jo ikke hvem som helst, for å si det sånn…
    De må få lov til å provosere, Kvarme må få lov å bli provosert. Storberget kan stikke pipen i sekk 😀

  4. myMåtte bare innom å si hei – bloggen din er blitt så fiiiin, Hilde – klem fra sørfylket. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *