Dagens middag – smått stell

Vi er stort sett ikke hjemme i dag, og middag blir det ikke. Men har nå kokt saltlake som jeg skal legge morgendagens Stangekylling i – veldig spent på dette etter  ha sett Heston på TV. Og så skal jeg koke en ny porsjon tomatsaus, det begynner å bli tomt. Det anbefales på det sterkeste. Veldig lett.

Løk, hvitløk og evt noen gulrøtter eller andre grønnsaker surres på svak varme i god olje til møre. Tilsett 4-6 bokser hermetiserte tomater pluss det du måtte ha av tomater du vil bli kvitt i kjøleskap eller kjøkken. Litt tomatpure. Litt rødvin, balsamico og honning er heller ikke av veien. Krydre etter smak. Pizzakrydder/toscanakrydder eller lignende ferdige blandinger er helt greit – har du friske urter er det enda bedre. Frys ned i passe porsjoner og du har til pizza, pasta eller andre ting som krever tomatsaus. Og har du ikke krydra altfor mye, så kan du jo krydre på nytt når du tar den opp igjen, slik at smaken blir litt forskjellig. Jeg har stort sett landa på det jeg liker, men tilsetter noen ganger ekstra chili når jeg bruker den til mat som jeg synes bør ha sterk saus.

Og saltlaken? 2,4 l vann. 160 gram salt. 1 sitron i skiver, 3 hvitløksfedd, 3 laurbærblad, en neve frisk timian, litt akasiehonning, litt soyasaus og litt sesamolje. Spent på den kyllingen, ja…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *