Dagens middag – Hestons kylling, nesten

image

 

Det skal visst være et bra triks å legge kylling og annet fjærkre i saltlake over natta før man steker dem. Jeg hadde i noe frisk timian, sitron og laurbærblader også.

image

 

Fisket opp kyllingen, tørket den av, krydret og smurte med smør. Sitron og timian inni.

 

 

 

Stekes på 90-100 grader – mye lenger enn du tror. Min store Stangekylling brukte over fire timer på å nå 62 grader. Da var vi så sultne at vi ikke orka mer, til tross for at jeg mistenkte at den var for lite stekt.

image

 

Det lukter ikke mat i huset, og når den kommer ut av ovnen ser den like bleik ut…Og som du ser, det renner fortsatt rød kjøttsaft.

image

image

 

Etter ti minutter under grillen på 225 grader, ser den mer ut som en stekt kylling

image

 

Tilbehør.

image

 

Var det verd jobben? Tja. Det var ikke verd den lange ventetida, men nå vet jeg det til en annen gang. Den steker seg jo selv, man må bare sette den inn i tide. Og den bør nok bli minst 65 grader. Når vi kom et stykke inn i brystet, var det fortsatt rosa. Det gjør ikke så mye, restene skal brukes til wok, frikasse og sånt, og da blir det jo mer stekt/kokt uansett.

Og ja – det ble veldig saftig og godt, men Beer Can Chicken var like godt med mindre styr. – og denne middagen tok en evighet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *