Kristne verdier???

I likhet med Hagen på Hytta kan jeg ikke dy meg for å kommentere dette ytterst tabloide utspillet i Dagbladet.

Det kan være fristende å si at bildet taler for seg selv, men så fordomsfull bør man vel passe seg for å være. Dama virker i overkant blond på meg – og forutsatt at Dagbladet ikke gjør henne grov urett ved å utelate de viktigste nyansene i innlegget hennes (noe som egentlig ikke ville forbause meg det spøtt…), er det bare en ting å si til denne dama: Reis etter Mads Larsen til Søramerika jo før jo heller, dere blir et bra par.

Et stykke ned i artikkelen står det jo faktisk et par fornuftige setninger:

Hun kritiserer også norske kvinneblader for ensidig fokus på samleiestillinger, men lite snakk om troskap, ansvar og omsorg i parforhold.
Hun mener og advarer mot at for mange bare tenker på sin egen nytelse.

Nå skal det vel sies at det gjelder ikke bare kvinneblader.  Troskap, ansvar og omsorg er gode kristne verdier, som heller ikke er å se bort fra som kilder til god sex…

Å ta til orde for forhold hvor den ene nærmest har som plikt og oppgave å sørge for at den andre får et sunt kosthold og tilstrekkelig sex uten hensyn til egne behov og ønsker høres mildt sagt litt bak mål ut – og dersom det virkelig er dette som ble sagt, er det grunn til å spørre seg om Krf ønsker fortsatt status som et seriøst parti ved neste valg.

God sex – og gode parforhold – oppstår vel der hvor begge parter føler seg ivaretatt?

17 tanker om “Kristne verdier???

 1. Mannen til Bergfrid Fjose skal en gang ha uttalt at et godt samliv (med alt henhørende) begynner ved oppvaskbenken – hvor altså begge er til stede.
  Det synes jeg var et godt uttrykk for kristne verdier, troskap, ansvar, omsorg og humor, og et utsagn jeg har uendelig større sans for enn den blondes utgydelser. Bah!

 2. Hehe. Bergfrid (og mannen hennes, åpenbart…) var ikke dum. Hvorfor en religionsforsker ønsker å se ut som denne dama her er jo også noe man kan spørre seg om.(jeg trodde det var Pamela Anderson først…)… og det er neppe naturen som har spilt henne et puss, er det vel?

 3. En sak er Herland’s spissformuleringer, en annen sak er sneversynthet og fordommer.

  Ser at Herland’s utseende blir brukt mot henne.
  Hun har negroide trekk, noe som medfører store lepper og hun er farvet av mange år under solen.

  Hun ser kanskje ut som en dukke, men det er naturens og hennes geners skyld.

  Jeg blir kvalm når dette blir brukt mot henne, og det sier vel ganske mye om nivået på hennes motdebatanter.

  Et av hennes poenger, som kanskje er spissformulerte, er at mange (ikke alle) kvinner i likestillingens navn, er svært krevende ovenfor partneren, MEN stiller ingen krav til seg selv!

  Det skal to til, for å danse tango. Ikke alle er klar over det.

  Ellers så synes jeg at folk som stempler mennesker, fordi de finner kjærligheten i andre land, er mindre intelligente og lider av mindreverdighetskompleks.

  Verden er IKKE sort eller hvit!! Fordommer er tegn på en primitiv og lite utviklet hjerne….

 4. Når man ser ut som deg og kommer med slike svar,må du enten være innbarka feminist eller lesbe,i ditt tilfelle tror jeg begge deler.Pynt på fjeset og gjør et forsøk med menn,kan være ok,dildo er ikke livet Hilde.

 5. Hun må ha lest noe som jeg leste en gang:-

  “Love starts when you sink into his arms, and ends with your arms in his sink”

 6. Verken hårblekemiddelet eller leppestiften ligger i genene – utseendet sitt har hun nok for en stor del valgt selv, og det sier en del om hvilket inntrykk hun ønsker å gi. Men er enig i at dette ikke bør brukes mot henne uansett.
  Det finnes nok også både kvinner og menn som stiller flere krav til partneren enn til seg selv .
  Det jeg forsøkte å si var at det er en viss balanse i tingene som skaper de beste forholdene. Jeg sa ikke noe stygt om folk som finner seg partnere i andre land, gjorde jeg vel? Mange slike forhold fungerer bra, selv om kommunikasjonen ofte er en utfordring, og selv om det er grunn til å være bekymret over antallet importerte kvinner som havner på krisesentrene…

 7. Denne kommentaren ble godkjent under tvil – men det er vel greit å ha litt spennvidde.
  Fra en debattant med ditt åpenbare intellektuelle nivå tar jeg dette som et kompliment 😀

 8. Bruker ikke intelligente kvinner leppestift eller hårblekemiddel???
  Du bruker utseende hennes bevisst mot henne.

  Du sier også at du ikke sier noe stygt om “importerte” kvinner. Å bruke uttrykket “importert” er ganske nedverdigende overfor personene det gjelder.
  Du fremstiller de som en handelsvare, noe de absolutt IKKE er.

  I følge forskning foretatt av FAFO så fungerer forhold mellom utenlands kvinne og Norsk mann, bedre enn et gjennomsnittelig norsk ekteskap.
  At det skal være noe mindre kjærlighet i slike forhold, er ukvalifisert vrøvl.

  At fra de erfaringer jeg kjenner til, så er det svært mange attraktive og oppegående menn, som har funnet seg utenlands ektefelle. Dette bekrefter også FAFO forskningen.
  Kvinnene, særlig ifra Russland, har høy utdannelse, bygger seg gode nettverkt i Norge, og beholder et stort nettverk ifra sitt hjemland.
  De asiatiske er også gode nettverksbyggere, og særlig kvinner fra Filippinene har god utdannelse.
  Dette er IKKE snakk om kvinner som sitter på kjøkkenet. Russiske kvinner går raskt ut i arbeidslivet, i høye posisjoner, og de har også høyere utdannelse enn sin Norske medsøstre.
  De kommer heller ikke ifra dårlige kår hjemme.
  Tvert imot!!!!
  Svært mange beholder sitt Russiske statsborgerskap, og både de og deres ektemann knyttes sterkt til Russland.

  Herland’s uttalelser er tabloide, og skal IKKE tas bokstavelig. Hun generaliserer ovenfor både Norske, Russiske og Asiatiske kvinner.

  Åpne grenser og utstrakt reising fører til at mange menn og kvinner treffer sin partner i andre land.

  Kommunikasjon er som du sier den vanskeligste faktoren i slike forhold, både med hensyn til språk og kultur.
  Det krever både sterke menn og kvinner for å takle de utfordringene. At det lykkes såpass bra, sier mye kvaliteten på både mannen og kvinnen.

  At en del kvinner havner på krisesenter, er beklagelig.
  Viser igjen her til FAFO forskningen. Når en utenlandsk kvinne kommer til Norge, så er hun pålagt å ha Norsk og samfunnsopplæring.
  Her lærer hun at krisesenteret er stedte hun skal kontakte om det oppstår problemer i ekteskapet.

  En vanlig norsk kvinne, søker til sin slekt, famile eller venner om hun har en krangel med ektefellen. En kvinne som nettopp har flyttet til landet, har ikke denne muligheten.
  Forøvrig så er det en svært liten del av kvinnene som er gifte med norske menn som havner på krisesenter .
  Majoriteten av kvinnene der er gift med utenlandske menn.
  Det finnes dessverre norske drittsekker. Jeg blir selv kvalm av slike. Flesteparten av norske menn er ikke i denne kategorien. De fleste er hjertevarme og elsker sin ektefelle.
  Er forø’vrig ikke enig i at alle Norske kvinner er så preget av likestillingshysteriet.
  De fleste norske kvinner jeg kjenner er gode på alle måter.
  Og bare for å nevne det. Jeg selv hjelper gjerne til i huset , selv om jeg er en såkalt “macho” mann,

  Tabloidpressen er i dag en dårlig kilde til kunnskap.
  Dette fører til fordommer og kunnskapsløshet og svært mange barn og voksne bli såret av slike innlegg som enklete presterer å skrive.

 9. Det er vel ingen grunn til å tro at norske statsborgere som er gift med utlendinger generelt er dårligere ektefeller enn andre – har jeg sagt noe slikt? Jeg både tror og ser at det selvsagt ikke er tilfelle, de er sannelig like omsorgsfulle og snille som hvem som helst.
  Men menn som importerer kvinner FORDI de kommer fra en kultur hvor sex og husarbeid er en rettighet for det ene kjønnet og en plikt for det andre, og FORDI de derfor forventer å være sjefen i huset, burde kommet med helseadvarsel. De finnes de og.
  Det er nok ikke særlig mange kvinner uansett herkomst som drar til krisesenter fordi de har hatt en krangel med ektefellen (dette er vel nokså normalt…), men de gjør det gjerne fordi de er banket gul og blå eller utsatt for drapstrusler eller -forsøk.

  Det er bra du hjelper til med husarbeidet. 🙂
  Det gjør jeg også, men av en eller annen grunn får jeg sjelden hjelp når jeg skifter dekk…
  Både hus og bil er felles, og hvordan man fordeler arbeidet får vel være opp til hver og en, eller hva?

 10. Som jeg nevnte i mitt forrige innlegg, så finnes det dessverre også avskum blant Norske menn.
  Dette er menn som aldri skulle vært gift med verken en Norsk eller utenlandsk kvinne.
  En slik mann kan være en katastrofe for den som er uheldig å ende opp med en slik.

  Menn som utøver vold i ekteskap med en utenlandsk kvinne, må etter min mening straffes ekstra hardt.

  Jeg tror imidlertid at dette er et svært lite problem blant kvinner som gifter seg med en norsk mann.
  Baserer meg her på forskning både ifra FAFO og andre tilgjengelige kilder.
  Min beste venns kone er dessuten leder i et av norges største krisesenter.
  Tabloidpressen har dessverre tatt enkeltsetninger ut av forskningsrapporter, og ved hjelp av spissformuleringer stemplet store grupper som utbyttere. Dette er en trist sannhet.

  Etter min mening burde hele tabloidpressen vært nedlagt, da den ikke gagner verken sannheten, demokratiet eller samfunnet.
  Tabloidpressen er den mest rovkapitalistiske foretningsvirksomheten vi har i dette landet og de har en enorm makt..
  Jeg er overhodet ikke imot kapitalisme, men slikt som for eksemplet Dagbladet driver sin virksomhet, så grenser dette til overlagt svindel og avisen burde vært stoppet av forbrukerrådet.

  Jeg kan med 100 % sikkerhet si at ikke alle som oppsøker krisesenter kommer pga vold eller missbruk. Dette er direkte feil og skyldes kanskje krisesentrenes egne reklamekampanjer for egen virksomhet.

  Mange krisesenter gjør en god jobb, men de preges av at for mange ukvalifiserte jobber der. Dessverre står enkelte organisasjoner hevet over enhver kritikk, som f.eks Røde Kors, Krisesentere, Hjelpeorganisasjoner osv.. Det er rett og slett ikke politisk korrekt å kritisere de..
  Dette medfører igjen at svært mange som er i en kritisk og vanskelige situasjon må ta til takke med hjelpen de får . De kan være heldig å få en dyktig og kunnskapsrik person til å hjelpe seg, men de kan også få en amatør, som selvsagt har gode hensikter, men kan gjøre vondt verre.

  Etter min mening, bør det stilles krav til faglig dyktighet til enhver person som jobber i et krisesenter, og sentrene bør driftes i statlig regi, ikke som nå på idealistisk grunnlag og med kommunal støtte.

  Jeg tror at det er svært få menn som ønsker seg en underdanig kone. Herland har imidlertid rett i at på enkelte områder, så har denne såkalte likestillingen gått for langt.
  Det er et FAKTUM at svært mange kvinner stiller svært så store krav til sin partner, men overhodet IKKE stiller krav til seg selv…
  Det er også et faktum at vi kvinner og menn er forskjellige og at kvinner IKKE har den naturlige autoritet som menn har.
  Dagens samfunn gir kvinner en kunstig autoritet på grunn av statlig inngripen.

  Av en eller annen grunn, så glemmer kvinner at ca. 52 % av deres barn er menn.
  Elsker ikke kvinner sine sønner. Hvorfor er det så viktig å femininisere de…
  Dagens samfunn vil uansett bare bli et lite lysglimt i historien. Vi er ikke i stand til å opprettholde fødselstallet,og vi øker i folketall ene og alene på grunn av innvandring.

  Med innvandringen følger et helt annet kvinnesyn, som igjen vil endre Norge dramatisk i løpet av noen få tiår.

  Jeg foretrekker selv sterke kvinner. Min kone er universitetsutdannet og har jobbet flere år som direktør for et internasjonalt selskap.

  Likestilling med hensyn til muligheter er jeg enig i, men at vi er like og har like egenskaper er vrøvl.

  Eller så har vi noe felles, jeg får heller ikke hjelp til å bytte dekk på bilen. 🙂

  Nå har jeg vel sagt mitt i denne saken…

 11. Tilbaketråkk: Barnehage for de store gutta, del 2 « hildeG og hagen

 12. Selv om det er en stund siden denne diskusjonen var aktuell, så har jeg lyst å gi en kommentar. Nå nylig har KrF enda en gang vært i sentrum for oppmerksomhet pga. provokasjoner med seksuelt tema. Jeg tenker på de såkalte portrettbildene av Anne-Lise Hansen.
  Ingen av oppslagene, verken Herlands uttalelser om å elske sex, eller portrettserien av KrF-toppen, er sanne uttrykk for kristne verdier. Fordi Paulus sier at man må ikke bli så opptatt av kropp, at det vekker begjær.
  Men derimot kan det være et symptom på et indre moralsk forfall i partiet, som en reaksjon på dalende oppslutning.
  ————————————————————————-
  Ellers så vil jeg gjerne få benytte anledningen til å si at
  jeg slutter opp om bloggredaktørens synspunkter 100%.
  Det gjelder både kristen feminisme og en kjønnsnøytral Gud, og likestilling generelt. Jeg er blitt en fan av denne bloggen.
  ————————————————————————-
  Men selv om det ikke føles godt kanskje, så kan jeg gi
  debattanten Rune medhold i en side av saken. Og det
  er at vi feminister må være lydhør for menns synspunkter og meninger, og prøve å forstå dem. Han sier at han tror import av kvinner kommer av at det er mangel på den sterke typen. Han mener den typen kvinner som du, Hilde, er. God utdannelse og god jobb, og som er bedre enn sin ektefelle på et eller flere områder. Problemet for mange menn er at disse kvinnene er i et lite mindretall. Den norske mannen er som regel myk, med et ønske om egen familie og en sterk kone. Men mange ganger må han leve alene og liker det ikke. Hva skal han gjøre da? Jeg vet om kristne menn som ber og har bedt i årevis, til Gud om å få en kjæreste. De er moralske og rettferdige, de respekterer kvinner og forbruker ikke porno, men er ulykkelige og ensomme. Nok om det.
  ——————————————————————————
  Jeg har reist med toget en gang fra Oslo til Lillehammer, og jeg husker det vakre landskapet rundt Mjøsa, der som du bor. Her hos meg har jeg en altan som fylles med blomster, og nå er det også kommet et fuglebrett. Du er heldig som har en hel hage, og kan plante trær som vil overleve deg, det er noen som lever lenge, lenge. Og så gjør du noe godt for klimaet når du har hage og trær.
  ——————————————————————————
  Jeg har skrevet en hjemmeside for noen år siden, før det ble populært med blogger og nettsamfunn. Nå er ikke denne siden på nett lenger. Men jeg er aktivt medlem på ME-forum, da med brukernavn Stokkrose. Og hvis du er interessert, så har jeg lagt ut noen bokomtaler på kristenbloggen (DagenMagazinet) under samme brukernavn. På denne siden er det noen boksammendrag:
  http://no.shvoong.com/writers/kalahari/

 13. Takk for en lang og gjennomtenkt kommentar 🙂 Jeg får melding om alle kommentarer, også på gamle poster – så det er bare hyggelig.

 14. Tilbaketråkk: Barnehage for de store gutta, del 2 « hildegoghagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *