Til Marokko via BBC

Tid for lam, men ikke lyst på fårikål? Jeg kjøpte en lammestek i dag og gikk løs på denne oppskriften. Jeg fulgte den sånn bortimot. Men jeg gned kjøttet inn med “Ras el hanout” etter inspirasjon av brødrene Price, og brunet det i panne  før jeg hadde det i gryta.

image

 

Løk og hvitløk surrer forsiktig i olivenolje med masse aromatiske kryddere

image

 

Bikkja syntes det luktet veldig godt og var ikke til å rikke fra kjøkkenet. Det hender det faller ned noe….

image

 

Couscousen med granateple og frisk koriander var en vinner. Lime og yoghurt kledde maten. Nam. Det blir ikke siste gang jeg lager dette. Riktignok er jeg ikke i besittelse av en ordentlig tagine, som man helt sikkert bør ha for å lage ordentlig nordafrikansk mat – men det funka ok i heilnorsk jerngryte med lokk også. Eventuelt kan den sikkert lages i römertopf. Fasongen er neppe viktig.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *