Skattelister – IGJEN…

Strikken er helt klart strukket for langt. De som kommer med diffuse argumenter om “åpenhet” har et forklaringsprolbem etter mine begreper. Betyr det at de synes det er morsomt å kunne underholde seg med å grafse i andres inntektsforhold? Eller mener de at dette er av betydning når det gjelder å hindre skatteunndragelse? Det burde det i så fall finnes konkrete tall på – hvor mange skattesnytere er tatt pga at disse listene ligger søkbare på nettet?
Dersom det er noen i det hele tatt (jeg tviler…), så må fordelen ved dette veies mot den ulempen det er at barn og unge over hele landet de nærmeste dagene blir konfrontert med og ertet for hva foreldrene deres måtte tjene og ikke tjene. Som Alt Godt også skriver om.
Greit nok at opplysningene finnes tilgjengelige – det bør ikke være store barrierer mot å kunne få disse opplysningene på skattekontoret dersom man har behov for det – uansett grunn. Men de bør ikke ligge tilgjengelige i massevis på internett – det kan jeg ikke se at det finnes NOEN gode argumenter for.

3 tanker om “Skattelister – IGJEN…

  1. Enig. Det er usmakelig og unødvendig. Jeg er lei av at det konstant og fra alle kanter appelleres til min laveste instinkter.

  2. Absolutt enig.
    Forslaget om at en kan finne ut hvem som har søkt på en er ikke så dumt – kanskje noen flere kvir seg. Men helst skulle søkemuligheten fjernes.

  3. Jeg hadde en diskusjon med mannfolket om dette i dag. Det er jo ikke det at jeg er i mot åpenhet. Hvem som helst bør vel kunne ringe skattekontoret og få opplysninger om dette. Men den som tar kontakt bør vel også fortelle hvem de er og hvorfor de ringer? “Generell medborgelig interesse for skattesystemet” er for min del en grei begrunnelse. “Jeg skal skrive en kritisk artikkel om rikinger i vår kommune” er enda bedre. Men det bør ikke være åpent for hvem som helst å sitte anonymt på nettet og snoke i naboens/sjefens/eksens eller hvem det måtte være sine inntekts- og formuesforhold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *