Mulligatawny og sånn

image

image

image

Riktignok har jeg fått beskjed om at jeg driver i overkant mye husmorskryt om dagen, men jeg fortsetter ufortrødent. Søndagsmiddagen i dag var noe utradisjonell. Forrett, suppe og dessert – hørt sånt. Hovedretten – suppa – var Mulligatawny. Jeg klarte ikke å finne igjen den oppskriften jeg brukte sist, og lagde derfor min egen etter hukommelsen og surfing gjennom de oppskrifter jeg faktisk fant. Og ikke minst lagde jeg mitt eget Naan-brød og serverte attåt. Jeg brukte denne oppskriften , men siden jeg ikke helt så for meg å fyre opp grillen i januar, stekte jeg dem på takka. Det gikk helt fint og smakte godt med hvitløk og koriander. Ferdig naan med hvitløk og koriander på butikken koster 40 kr for to stykker….

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Resten av bildene er litt vilkårlige. Aspargesen er til forretten. Det var min tidligere mye omtalte dampet asparges med safransaus, hakket egg og fenalår (denne gangen). Funker fint med røkelaks, spekeskinke eller andre salte saker.

Men for egen del er det viktigste å notere hvordan suppa ble lagd. Begynte med å frese en løk, 6 hvitløkfedd 2 hakkede chili og krydder i smør på ganske svak varme. Brukte karri (madras hot), gurkemeie, ingefær, kummin, allehånde, støtt korianderfrø og kardemomme. Antagelig ca 1 ts av hver, det viste seg å bli litt lite på slutten. Kan sikkert legge til en chili eller to til også på en så stor porsjon – dersom man har gjester som ikke er redd for sterk mat.
Hadde oppi hønsekraften fra i går, og to småoppskjærete epler, to gulrøtter, to poteter og ca en halv stangselleri. Kokte alt ca 20 minutter, og kjørte stavmikseren oppi der. Ca en halvtime før servering, tilsatte jeg småhakket hønsekjøtt, en halv purre skåret i fine strimler, 1 boks kokosmelk og i pk røde linser (av de serveringsklare). Det burde vært to pakker linser, og det hadde vel vært greit å koke dem i suppa. Det trengtes mer salt og krydder også.

Desserten var sherryfromasj, lånt fra denne bloggeren.
Den er veldig god, men ikke barnevennlig, det har hun helt rett i. Den smaker mye av sherry.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *