Hildes pubkjøkken

Yngste englebarn ønsket seg Shepherd’s pie til middag. Dette er en klassisk pubrett som jeg ble kjent med i min studietid på andre siden av nordsjøen. Den finnes i mange variasjoner. Du kan bruke kjøttdeig av lam eller storfe.
Jeg brukte karbonadedeig i dag. Du kan finhakke eller rive grønnsakene – jeg gjorde ikke det. Brukte purre og babygulrøtter. Sausen består av pure av 4 hvitløksbåter, en boks hermetisk tomat, et halvt glass rødvin en dæsj med soyasaus (det skal selvsagt være Worchestersaus, men det hadde jeg ikke…). Litt krydder: salt, pepper, nellik, paprika og apotekets biffkrydder brukte jeg. Surra kjøttet først, tilsatte grønnsakene, surra litt til, hadde i sausesakene og satte på lokket.

image

I mens gjorde vi potetmosen ferdig. Kokte poteter fra i går. Kuttet i små biter i en kasserolle med litt smør og fløte. Og ett egg og litt muskatnøtt. Bamixet det skikkelig.

image

Danderte i fine topper over kjøttet, i ovnen ca 20 min på 220 grader. Skrudde ned litt og slo på gratineringsprogrammet på slutten. Litt finrevet parmesan og engelsk cheddar på toppen.

image

nammenam.

Legg inn en kommentar