Au-haging…

Skulle ta det med ro i går, men kunne gjøre hva jeg ville i dag. Og hva vil jeg? Gjett en gang. Har klipt ned de fleste rosene i dag (au), men englebarnet har vært så usannsynlig snill å plante nesten alle de nye rosene mine i potter i dag. Sjauing av jordsekker innså jeg kanskje ikke var helt det store… Så da klarer de seg sikkert fint til jeg får planta dem i ferieuka i juni. Det er masse ugras også…. Prøver å ikke se så nøye på det, men her må det en skikkelig sjau til før det får fotfeste for alvor. Konstaterer at de aller fleste rosene har klart seg strålende i vinter. Fikk gått ordentlig drastisk til verks på den stakkars hurdalsrosa som har en og en halv grein – nå er begge klipt skikkelig godt ned, så da håper jeg på masse nye skudd. Den så jo helt vanskapt ut, stakkar.
Masse vårblomster dukker opp – har satt en mengde nye juleroser som blomstrer for første gang i år. Det er lekkerbiskener. Corydalis dukker opp der man minst venter det, haquetia og veiser sprer seg – er det noen sak. Selv i det bedet jeg har sukket over hvert år, husket jeg endelig å sette noen løk i fjor (der har det ikke vært en eneste vårblomst, og det er hagens mest synlige bed – i alle fall fra vegen).
En av naboene sa forleden: Åååå, nå begynner det i hagen din. Jeg gleder meg sånn!
Og det var enda før det var noe særlig annet enn blåstjerner som blomstret. Koselig at hagen gleder flere enn meg, selv om det ikke akkurat er med tanke på naboene jeg står med rompa i været.

0 tanker om “Au-haging…

  1. Fint for en nyoperert å ha noen å kommandere. Var dette de som skal bo i krukker, eller potter du opp de andre også for mellomlagring?
    Nå etter roseklippen kan du jo sette deg ned og nyte magnoliablomstene.

  2. Noen av dem skal bo i krukker, men de fleste skal nok få en plass i hagen etterhvert. Jeg har planlagt en ferieuke tidlig i juni med tanke på å ruske opp litt i hagen. Og nå skal jeg ut og ruske så mye jeg orker med min nyopererte mage…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *