Skandale!

Hva er det egentlig politiet tenker på – her blir de tipset av en aktverdig høyremann, tidligere stortingsrepresentant – og så gjør de ingen ting!
(Jeg ler meg ihjel…)

clipped from www.aftenposten.no

Mørk mann med penger ikke arrestert

Med stor forbløffelse leste bruktbilkjøper Mohamoud Farah Haji-Aye om seg selv i Hallingdølen. FOTO: OLAV J. BØTHUN

Hallgrim Berg refset politiet som ikke stoppet de to mystiske utlendingene som satt på Bergenstoget og knitret med sedler – på vei til bruktbilhandel i Drammen.
  blog it

Hallgrim Berg tipset ikke bare politiet, han skrev et harmdirrende leserinnlegg også.
Og fikk svar på tiltale av politimester Isdahl, som framholdt at det ikke var grunn til å mistenke de to pengetellerne for noe som helst.

Hva er egentlig “skjellig grunn til mistanke”? Ville du synes det var rimelig at politiet kom og tok en prat med deg dersom du satt på toget og talte pengene dine? Eller ville du se det som et overgrep? Det at du teller pengene på toget er muligens ikke noen direkte indikasjon på at du har tilegnet deg pengene på uærlig vis? Jeg ville snarere tro tvert om – hadde jeg knabba dem, tror jeg at jeg ville vært forsiktig med å telle dem opp i all offentlighet på toget…
Eller var det muligens slik at grunnen til mistanken hovedsaklig var at den ene så afrikansk ut, og den andre arabisk?
Det skal vi ikke se bort fra. Men er dette da et utslag av rasisme, eller bunner det i det faktum at “utlendinger” er overrepresentert på kriminalstatistikkene? Det er mange som har klaget over at folk som ser “utenlandske” ut, og kjører dyr og fin bil, oftere blir stoppet av politiet enn de som er lyse og blåøyde og kjører samme type bil. Kanskje dette fører til at de kniper flere “svartinger” mens “bleikingene” i større grad slipper unna? – Med derav følgende utslag på kriminalstatistikken?
Men kjære vene, denne karen her kjøpte jo bare en sliten, gammal Mitsubishi – og ser jo attpåtil både snill og uskyldig ut, skal man dømme etter Aftenpostens bilde =))
Det kan umulig være lett å være politi. Stjerne i boka til dem i dette tilfellet, for å sjekke fakta først. Anmerkning til Hallgrim Berg – for overilt tastaturbruk =))

0 tanker om “Skandale!

  1. Knallgod tittel på kommentaren til Halvor Hegtun, synes jeg: “Mørk mann med penger ikke arrestert”.

    Hele kommetaren er morsom og treffende, jeg måtte lese den høyt for mannen over kaffen i morges. Jeg ler ennå. Godt det er noen som har litt perspektiv.

  2. Hallgrim Berg er ikke tilgjengelig for kommentar. Det forstår seg. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *