På gjengrodde stier

Mossa og jeg hadde en tur til Lillehammer i går, eller rettere sagt til Fåberg. Vi kjørte ned Bælafaret (dårlig veg), og kom til stedet han er født.

Her sitter han foran huset, som nok er en del pusset opp siden han ble født der i 1930, men ikke VELDIG mye forandret.

Det var veldig annerledes enn jeg hadde forestilt meg, jeg har jo aldri vært der før. Trodde det lå helt nede ved Mjøsa/Lågen, nærmest på stranda. Muligens fordi mossa har sagt noe om at han ikke liker lågåsild for det – og poteter – var stort sett det de hadde å spise under krigen. Men de bodde jo ikke her under krigen heller, de flytta til Lysgårdsbakken i 1939.

Vi var også så heldige at vi traff de som eier stedet i dag, og fikk en omvisning både inne og ute, og en oppdatering på historien. Farfar solgte det til noen som het Skaug, deretter overtok nåværende eiers familie, så han hadde også barndomsminner fra stedet om sin far som var gartner og dyrket mye frukt og grønnsaker på stedet. Stabburet og bryggerhuset står fortsatt, fjøset er ombygd, og vannhentevegen forbi bjørka hvor mossa hadde sin barndoms huske er gjengrodd. Bjørka er hogd, men stubben står igjen.

Det var en minneverdig dag. (klikkbare bilder)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *