Vårmarked i Vikingskipet

En stund siden sist, i fjor passa det ikke, før det var det pandemi. I år var vi sikre på at det var neste helg, men heldigvis sjekka jeg i går, og fant reportasjen i HA om at det hadde vært bra besøkt.

Solveig og jeg heiv oss av gårde i dag. Ingen av oss skulle egentlig kjøpe noe, vi har begge huset fullt av alt for mye saker og ting som det er, men du vet hvordan det går. Dårlig vær, fint for en dag med innesysler. Vi tusla rundt. Jeg så ikke egentlig etter noe spesielt – selv om jeg alltid er ute etter Egersund-serviset jeg samler på og bruker til kaffe når det er mange gjester her som får små kopper. De som drikker mest kaffe får da fortere påfyll.

Men vi gikk jo som vanlig på minst en smell. Solveig er heldigvis flinkere til å prute enn meg, så hun får være med en annen gang også. Det første jeg falt for var en gedigen lysestake i massivt sølv, med en åpenbart interessant historie. Men det ble ikke noe av.

Solveig kjøpte sølv. Jeg kjøpte eggelgass – det har jeg aldri hatt i dette hus, selv om vi flytta inn i 1999. Nå har jeg to typer, den ene ganske basic og rimelig, den andre i presset glass, samme type som en mugge jeg allerede har, og som jeg også kjøpte en liten fløtemugge til, kjempelekre saker. Takk til Solveig for prutinga.

Det ble også solgt en del klær, men mindre enn før, tror jeg faktisk? Det er rart. Det er vel et av de områdene vi for planetens skyld bør satse på mer gjenbruk. Jeg har i hele vinter gått i en brun skinnjakke fra en bra finsk firma, som jeg kjøpte på stedets gjenbruksbutikk for en rimelig sum og har vært svært glad i. I dag fant jeg denne

Går jo bort og fingrer på klærne og sjekker om det er en farge jeg liker. Denne er sort, ser kanskje litt blå ut på bildet. Men stoffet var jo bare til å dø for – helt silkemykt. Drog ut kåpen og prøvde den på, satt perfekt. Den er nok mange år gammel, men ser ikke ut til å ha vært brukt i det hele tatt – eller kun få ganger. Eksklusivt stoff, nydelig søm, de forlangte 400 kr for den, – i vanlig salg kan du nok plusse på en null. Minst.

Maten i VIkingskipet på disse messene har tradisjonelt vært god, selv om jeg tror vi ble litt skuffa sist vi var der. Nå var det Kjøkkenet AS som stod for i alle fall den bua der vi kjøpte mat. Nydelig kyllingwrap. Tror det er lurt å sørge for ordentlig mat. Sultne folk er sure, kjøper mindre og går hjem til seg selv for å få noe ordentlig i magen.

Kjøpte også noe designglass i en serie jeg har fra før, men endte med å stå over den flotte lysestaken. Med litt tungt hjerte. Solveig sa at om den er der neste år og, er det meningen at du skal ha den. Vi får se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *