På tur igjen, dag 6

Vi klarte å komme oss ganske tidlig opp, og bestilte en WinTax til stasjonen, siden bussen ikke går så veldig ofte, og vi er ikke helt sikre på rutetidene. WinTax er litt samme system som Uber og Bolt, funker veldig bra, særlig på steder hvor man ikke forstår språket, men også her.

Planen var å komme seg til Isle of Wight og ta en tur med det gamle damptoget, besøke Ale Festival – og evt andre severdigheter om vi rekker det. Det var meldt strålende vær, så vi tenkte det var en passende dag. Det var kjølig fra morgenen, men sol. Vi tok toget til Portsmouth, fornøyd med endelig å ha skjønt greia med Railpass. Det gikk jo knirkefritt, og framme i Portsmouth Harbour, var det bare å gå rett over på hurtigbåten. Den måtte vi vente litt på, men deretter tok det 20 minutter i strålende sol å suse over til Ryde.

Da var vi sultne, og kjøpte fish and chips i en sjappe på kaia. Ikke noe kulinarisk høydepunkt, men absolutt vel tilberedt. Vi fant toget som tok oss til den ene endestasjonen til damptoget, og fikk billetter uten problem. Ble jo litt betuttet kvelden før da jeg forsøkte å bestille på nett og oppdaget at de har strøket Norge av listen over land man kan bo i og få lov til å bestille billettene deres på nett. Sendte dem en epost og spurte hva galt vi hadde gjort. Hadde de fortsatt vært fornærmet for vikingtoktene, burde de jo ha strøket Danmark og Sverige også. Vikingene hadde visstnok sitt vinterkvarter på Isle of Wight. Fikk et hyggelig svar med beklagelse og tilbud om å reservere for oss, men da var vi jo allerede på vei. Forhåpentlig retter de det opp.

Toget var sjarmerende, og når jeg satt der og hørte damplokomotivet pruste og pese, så vekket det et vagt minne fra barndommen. De hadde vel fortsatt damplokomotiver på Dovrebanen i min spede barndom, da toget stoppet på Oppdal for påfyll av kull og vann, og lapskaus til passasjerene. Husker min mor var umåtelig flau da lillebror ikke likte maten og snudde tallerkenen sin oppned. Vi gikk av på Havenstreet og fant ølfestivalen. Det var en folkefest i solskinnet, men dårlig med sitteplasser til så mange – de som var smarte hadde med egen stol. Vi fant oss en sville som kantet et bed å sitte på. Ølkøene var lange, men mannfolket var tålmodig. Han fikk seg en pint som visstnok var god. Dumme meg gikk for cider, som de også reklamerte med. Den var lunken og helt flat, ikke antydning til sprudling. Visste ikke at det fantes så ekkel cider en gang. Vi bestemte oss for å tøffe tilbake til Smallbrook Junction i håp om å rekke noen flere severdigheter, særlig skulle jeg gjerne sett Osborne House, men de stengte allerede klokka 17, så det ble for snau tid.

Vi bestemte oss for å ta bussen til Cowes og båten derfra til Southampton, for å få sett litt av landskapet. Det fikk vi – også et glimt av Osborne House som vi kjørte rett forbi. Så det kan bli en annen gang, det er jo ikke langt.

Nydelig overfart, litt lengre enn den første, og med vanlig ferge. Kort togtur hjem, hvor vi lagde maten selv, så denne dagen har ikke akkurat hatt de store kulinariske utgifter – eller opplevelser.

Klikkbare bilder

2 tanker om “På tur igjen, dag 6

  1. Tusen takk for artig og underholdende reiseskildring! Veldig godt skrevet👍🏼
    Hilsen de to gamle i Frislivegen 8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *