Gadgets og sånt – hva skal ligge ved siden av?

Mange blogglesere ser ikke så nøye på det som ligger i sidefeltet, men nøyer seg med å lese selve innleggene.
Noen ganger gjør jeg det også, enkelte blogger har så mye saker og ting i sidefelt(ene) at jeg blir matt bare av å se på det, og blir blind for det som er der.
Jeg er heller ikke glad i blogger med MANGE sidefelter, for meg holder det lenge med ett.
Så nå tenkte jeg å skrive litt om hva jeg har der selv, hvorfor – og håper å få noen svar og kommentarer om hva andre synes er bra.
Øverst har jeg av og til en avstemning. For moro skyld, eller på litt mer alvor. Avstemningsfunksjonen er litt upålitelig, så jeg tror ikke disse egner seg for avgjørelser om livets helt store spørsmål, det er nok mest for gøy.

Deretter kommer “Følgere” – en funksjon som lenge ble avertert på blogspot, så ble det bekjentgjort at den var tilgjengelig for alle, mens den fortsatt på som “experimental” i siden for nedlasting av gadgets. Men jeg oppdaget at jeg kunne begynne å merke av blogger jeg vil følge med på – og det er en kjempefin funksjon. Nå får jeg RSS-feed av disse i dashbordet mitt, og liste i profilen. Og folk som følger med på bloggen min kan få avataren sin i miniatyrformat på forsiden min. Det er jo kjempebra. Det er en veldig fin snarvei for meg over i bloggene deres, og alle som er innom kan se hvilke glupe folk som leser det jeg skriver (og komme over i bloggene deres med et tastetrykk…)

Så er det lysbildeframvisningen. Den er jeg litt mer i tvil om – lurer på om noen klikker inn på disse bildene noen gang? Men jeg synes de liver opp siden litt uansett…
Jeg pleier å legge ut siste hagerunde her, og nå blir det nok en stund til neste gang 😀

Siste kommentarer – en funksjon som jeg er kjempefornøyd med. Det gjør at jeg oppdager kommentarene. Har også lagt inn moderering av kommentarer på innlegg som er en uke gamle eller mer, ellers ville jeg neppe oppdage sånt.

Profil. Ikke så nyttig for meg selv, men jeg liker jo å se på profilene til andre.

Jeg skriver om: Merkelappene mine. Ganske greie for selv å finne igjen gamle innlegg. Lurer på om de er nyttige for noen andre? Hvis noen abonnerer på bare hageinnlegg har de jo sin misjon.

Skravleboks: Min er ikke særlig populær. Den står antagelig for langt ned, og blir ikke sett. Denne står nok muligens for fall.

Voltairesitater: En mann med ordet i sin makt og et forbilde for enhver blogger. Men nå har sitatene begynt på runde to, så jeg må vel finne på noe annet etterhvert.

Abonner på: tar ikke mye plass, må vel være med.

Lenkeliste: Mest for meg selv. Neppe særlig mange andre som bruker den

Bloggarkiv: Samme. Må se på om det er mulig å få denne til å ta mindre plass. Men det blir vel ikke så lett.

Award: Takk 🙂 Men jeg har ikke så mye sans for folk som har hele siden sin tapetsert med sånne…

What plant are you: Knabbet fra Aud på Dal (?) Morsom greie, men denne blir nok heller ikke permanent.

Bloggurat: Kan anbefales. Tallet til venstre er hvor mange besøkende (unike, dvs du selv teller bare som en) du har hatt siste uke. Tallet til hø er en eller annen rankingliste på bloggurat. Og greia fungerer som en link til Bloggurat også.

Nedtelling til ferie: Say no more. 😀

Teller: skal fjernes, dette tallet sier vel ikke så mye.

0 tanker om “Gadgets og sånt – hva skal ligge ved siden av?

 1. Jeg ser at en del wordpressbrukere lager egne sider for awards. Da blir de ikke så framtredende i bloggen. Eller rett og slett lager et innlegg “takk for awarden” og lar den gli nedover.

  Synes lysbildene er koselige!

 2. Jeg liker også lysbildene!
  Men for meg som sitter på ei litt tilårskommen maskin er bloggen din litt treg å åpne. Vet ikke hvorfor, men du har jo ganske mye stash til sammen?

  Min er svært enkel, kommer til å utvikle den mer om jeg får tid en gang. Trur eg.

 3. På min noe trege forbindelse på jobb er det også noen ganger tregt å åpne egen blogg. Jeg synes det virker som om dette er verst hvis jeg har store klipp/sitater i de innleggene som kommer opp på framsiden.

 4. Har ikke lagt merke til mye av det du ramser opp, enda jeg følger med på bloggen din! Leser nok mest i selve bloggene…

  Ja, skravleboksen er altfor langt ned!

  Oppdaget “Hvilken blomst er du.” Morsom! Også ble jeg en Kanna, jaja.

 5. Det du tar opp i innlegget ditt har jeg også fundert litt på. Først ønsket jeg meg en kolonne til på venstre side for å fylle med gadgets, men så fant jeg ut at det kom til å bli rotete og var fornøyd med å få hovedteksten litt bredere så det fylte mer av siden.
  Rett før jeg leste innlegget ditt (pussig) ryddet jeg litt i mine egne gadgets; jeg har tatt vekk ropeboksen, den ble lite brukt og bare tok plass. Slo også sammen noe informasjon om meg til en i stedet for to gadgets og fjernet nedtelleren til jul. Tror ikke antall gadgets hos meg blir statisk.
  Lysbildene synes jeg er koselige, likeså awardene om det ikke er for mange av dem. Generelt synes jeg det som står på siden er med på å fortelle leseren noe om meg siden det ikke stadig flytter rundt på seg slik som innleggene.
  Ups, dette ble litt langt;-)

 6. SKRIVER OM er nyttig, særlig hvis en har vært borte fra nett ei stund.
  SKRAVLEBOKSEN ser jeg ikke på hos noen.

  Hvor fant du SISTE KOMMENTAR?
  Jeg vil ha den, men finner den ikke.

 7. Jeg leser bloggen din hver dag. Den er tung å åpne også hos meg, så hvis innholdet ikke hadde vært interessant og godt skrevet tror jeg at jeg hadde stått over. Etikettene (skriver om) har jeg fått mer og mer sans for, så idag har jeg merket alle mine egne innlegg.

 8. Jeg hadde en periode uten etiketter og fant ut at de måtte tilbake… ellers forsvant ropeboksen hos meg ganske fort. Den ble ikke brukt, og på jobb har vi filter som gjorde at jeg ikke så den derfra…

 9. Det er flere som har nevnt at bloggen min kan være tung å åpne. Jeg forstår ikke helt hva det kommer av – men lurer på om det kan være der jeg har en del klipp/sitater. I så fall får jeg legge flere lenker i stedet.
  Andre forslag?
  Veldig koselig å høre at folk leser bloggen 🙂
  Hvis dere klikker på “følg denne bloggen” – så blir det lettere for meg å klikke inn på dere også (selv om jeg skumleser de fleste hagegale bloggene, da…). Med mindre dere smugleser, hehe

 10. Jeg har kommet frem til at rema 1000’s slagord funker fint i bloggsammenheng: det enkle er ofte det beste.
  Jeg vurderte en stund en kolonne til, men slo det fra meg. Jeg hadde kommet til å bruke den kun til bilder.
  Lysbildene er muligens med på å gjøre bloggen din tregere? Det samme er Voltaires sitater.

  Ropeboksen, hvor er den??
  Skal den være der bør den være nærmest øverst, men den er slett ikke nødvendig.

  Awards…Sikkert koselig, jeg ønsker meg ingen, og gir ingen.

  Siste kommentar var ikke så dumt 😉

 11. Eg likar lysbileteframsyning, ser gjerne på dei. Det er også kjekt at innlegga er tematisert slik at eg kan klikke inn på emner eg er særskild nykjerrig på. Synest det er slitsamt med alle desse awardane som ligg nedover bloggen, det samme synest eg er når folk har favorittbloggar på ca 50 i talet. Det heldt med 10-20. Ein må berre utforme bloggen slik som ein sjøl ønskjer det.

 12. siste kommentar har jeg jammen ikke sett før, den skal jeg spekulere på for den har jeg savna. -flott tips 😀
  Men jeg ser tydligvis ikke så nøye på disse sidefeltene. Selvfølgelig mye fordi jeg primært leser via Bloglines (RSS) men også fordi man blir blind og ikke legger merke til ting.

 13. siste kommentar har jeg jammen ikke sett før, den skal jeg spekulere på for den har jeg savna. -flott tips 😀
  Men jeg ser tydligvis ikke så nøye på disse sidefeltene. Selvfølgelig mye fordi jeg primært leser via Bloglines (RSS) men også fordi man blir blind og ikke legger merke til ting.

 14. Ja, det er fort gjort å bli blind. Jeg er ikke så glad i å lese via rss, selv om jeg gjør litt av det også. Prøver å klikke meg inn på selve bloggen – da er jeg mer “hjemme” hos folk, syns jeg 🙂

 15. Jeg synes bloggen din er rolig og pen, Hilde – og kan ikke se at jeg har merket at den har vært spesielt treg.
  Jeg liker veldig godt kategorier. Lysbildene er fine, men jeg liker dem ikke likevel, det er dette med at noe leer på seg i nærheten av sidesynet som er litt plagsomt for meg.
  Voltairesitater og slikt noe leser jeg aldri.

  Kan jeg få pirke på én ting til?
  Jeg skulle ønske at brod..øh..tambur.. øh -bildet ditt hadde samme bredde som begge bloggkolonnene. Det ville være mye penere! Går det an?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *