Det snør… tar det helt med ro i dag.

Og hører på Placido Domingo.
Dette tror jeg at jeg har blogga om før. Dette er en oppsetning som fant sted gjennom Eurovisjonen for noen år siden. Scenene fra Tosca ble spilt på rett sted og til rett tid – i forhold til librettoen. Her synger Placido en av operalitteraturens mest krevende tenorarier – på toppen av Castel Sant’Angelo i Roma klokken halv seks om morgenen. Det er bare å bøye seg i støvet.

Men egentlig skulle jeg gjerne også lagt ut Rolf Just Nilsens parodi på denne – der han synger om rådhustårnene i Oslo i byggeperioden. Den er jo også bare helt ubetalelig – og han synger så flott at han kunne utvilsomt blitt operasanger om han hadde ønsket det.

Tosca er vel også en av de få operaer hvor librettoen ikke er helt fjern…

0 tanker om “Det snør… tar det helt med ro i dag.

 1. Ah, Domingo! Fantastisk vakker og uttrykksterkt – men si meg, -ligger han ikke nesten oppå tonen her og der? Kan være min pc. Den er bra på mange måter, men internhøyttaleren er virkelig sensasjonelt dårlig.

 2. Jeg synes ikke det? Nå har jeg ikke noe absolutt gehør, men jeg husker at jeg var dødsimponert da vi satte vekkerklokken på halv seks for å få med oss direktesendingen, og jeg er fortsatt like imponert (men skulle ønske det ikke sluttet så brått…) Kanskje ligger han ørlite over på den siste “disperata” der – men jeg synes ikke det gjør noe 😉

 3. Fantastisk!…..og en utrolig vakker video. Tenk å prestere noe sånt så tidlig på morgenen.

 4. Fantastisk vakkert, og for en stemme!
  Jeg hører på Bachs juleoratorium i disse dager.
  Så heldige dere er som har fått snø, blir nesten litt misunnelig på alle dere som bor slik til at vinteren er vinter.

 5. For en mann. Mmmmm.
  Takk for at du delte denne innspillingen med oss. Vakker lysbrytning på den “lille” kuppelen i bakgrunnen der. 😉

  Mulig Just Nilsens versjon finnes på nettet. NRK hadde en helt rigid slettepolitikk på innspilte film. Mye er gått tapt.

 6. Å, jeg husker Rolf Just Nilsens parodi og hvor flott han sang. Synd han gikk bort så altfor tidlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *