Første søndag i advent

Kanskje jeg skulle lage en musikalsk julekalender? Selv om det ikke er første desember før i morgen, må det være lov å tjuvstarte på en dag som denne. Første søndag i advent er kirkeårets nyttår også. Så det så.
Dette opptaket er antagelig nokså gammelt? Finner ikke noe årstall på det, men se på sveisene til kara – vil tippe syttitallet?
Musikkinstrumentene er enda eldre – naturtrompeter og trefløyter. Det er vel de som mener at barokkmusikk helst skal spilles på tidsperiodeinstrumenter. Fint låter det i alle fall.
PS
Det er naturligvis starten på Juleoratoriets første kantate: Jauchtzet, frohlocket.

0 tanker om “Første søndag i advent

 1. Jatakk til musikalsk julekalender!

  Et lite forslag: Kan du ikke samle dem under en egen etikett for “musikalsk julekalender” så er det lett å finne fram til dem når jeg har behov for å komme i julesteming:-)

  Det er denne typen musikk som får meg i julestemning. Ikke “rocking around the christmas tree” og andre i samme sjanger! Jeg er ikke spesielt glad i eller opptatt av julen, men når jeg hører Sølvguttene på julaften kommer alltid tårene…..da er det jul for meg.

 2. Hei. Jeg skrev et innlegg men slettet det fordi jeg hadde tydeligvis ikke fulgt med på innledningen av opptaket så det ble litt feil.

  Herlig musikk.

 3. Strålande! Typisk 70-tal, ja. Dirigenten såg frykteleg streng ut, og det hjelper kanskje, skal ein lære elleve år gamle gutslampar dette her. Flott, presist og gåsehudframbringande. Takk, Hilde!

 4. Ønsket om egen etikett tas øyeblikkelig til følge. Dirigenten ser litt fryktinngytende ut, ja 😉 Jeg har vært med og sunget Juleoratoriet flere ganger – det er en stor opplevelse. Det kommer nok flere biter derfra utover i advent. Kjenner at jeg har startet et ambisiøst prosjekt nå 😀
  Men du verden så mye flott (og grusomt…) det finnes på youtube!

 5. Nydelig korsang, Hilde:)
  Enig med deg, Ellea;
  Sølvguttene er et must julekvelden 🙂

 6. Nydelig korsang, Hilde:)
  Enig med deg, Ellea;
  Sølvguttene er et must julekvelden 🙂

 7. Nydelig korsang, Hilde:)
  Enig med deg, Ellea;
  Sølvguttene er et must julekvelden 🙂

 8. Nydelig korsang, Hilde:)
  Enig med deg, Ellea;
  Sølvguttene er et must julekvelden 🙂

 9. Nydelig korsang, Hilde:)
  Enig med deg, Ellea;
  Sølvguttene er et must julekvelden 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *