Med håp om vår…

http://www.youtube.com/watch?v=OshRvrVBaWE

Spring Carol er vel nettopp noe vi gjerne hører nå midtvinters. Ellers er det jo greit med desember – det er januar og februar som er forferdelige.
Her i heimen er det matlaging og husvask og rydding som har foregått i dag…
Har lagd samme ostekaka som sist, regner med biskopen tåler et gjensyn med denne etter to år 🙂 – de andre gjestene er ikke de samme. Struller er stekt, og mye husvask gjort i dag med god hjelp av flinke døtre. Den yngste har dårlig samvittighet – hun har ikke vasket det minste, kun pleid sine kunsteriske talenter i dag. Hun skal være med på en lokal kunstutstilling før jul, og stresser med å få ferdig bilder til i morgen. Dessuten skal hun synge en liten solo på morgendagens Ni lesninger, og har vært ute og øvd med sin far. Jeg har lovet henne at det alltids er noe rot og møkk igjen til henne også.

Tjuefjerde luke


Denne skal vi synge i dag tidlig. I mangel av solist får vi Cantareller synge verset, mannskoret synger refrenget slik de pleier.
På opptaket er solisten Anna Sundström Otervik, og vi Cantareller synger refrenget.

Gledelig jul til alle hagegale og andre som titter innom bloggen!

Tjuetredje luke

Nå er det like før. Eirin og de to søte små kommer på besøk i dag, de gleder seg nok til jul 🙂 Det gjør vi også, og kommer forhåpentlig i land med alle forberedelsene. Masse å gjøre, 13 personer til julemiddag, 42 til førstejuledagsfrokost.

Dagens juletoner er mannfolket som spiller Improvisata over Deilig er Jorden av Arild Sandvold.

Tjueandre luke

Julestria tetner til…
Det samme har vasken nede gjort. Formedelst at “noen” har en forkjærlighet for romantisk dusj med stearinlys plassert på vasken. Veldig kjekt når det renner ned i avløpet og lager propp i vannlåsen. Gikk løs med rørtang, kniv og eder og forbannelser i dag, og fikk den opp. Grrrr.
Nåja … har laget julemus etter stjålet ide i dag – de ble morsomme.
Og en julesang må det jo bli i dag og. På generalprøven i går var det flere som kom bort og fortalte at de hadde hørt Cantarelle synge denne på radioen:

Tjueførste luke

En travel dag, derfor sein luke… Siste arbeidsdag før juleferien, det var naturligvis travelt. Shopping, hjem til en rask og lettvinn middag før generalprøve på julemorgenkonserten. Der kommer blant annet denne i to versjoner:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iIBiLtzpQX0]

Vi skal synge den med fløyte og strykere, og messingblåserne har også en fin versjon.
Årets store overraskelse var to søsken fra Gausdal som spiller trompet. 8 og 11 år gamle, – de får vi nok høre MYE mer om i åra som kommer. Men vi hørte dem først! Spontan applaus på generalprøven. Tenker de vekker oppsikt på konserten også.

Tjuende luke

Fjerde søndag i advent. Da må vi ta fram Eli og Terje fra portveien. Dette er den fineste adventssangen jeg vet – og husker det jo fra Barne-TV da ungene var små. Ellers er det vask, rydding og baking som gjelder i dag.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZCZS8vZ-0Og]Fjerde søndag i advent.