Støv og sånn

Her i huset har vi katt og hund, ingen har husarbeid og støvsuging som kjær hobby – en av oss gjør det motstrebende en gang i uka eller to. Nå har dingsedama begått et nytt impulskjøp, etter lesing av test av robotstøvsugere. Disse fins i ymse prisklasser – og er litt forskjellige i hvordan de fungerer. Noen vaser rundt til de støter mot noe og endrer deretter retning, andre navigerer med kamera – min (Neato Botvac Connected) tar et overblikk over rommet med laser før start – for å se om vi har flytta på noe siden sist. Så langt er jeg ganske imponert. Den er i alle fall minst like nøye med å støvsuge som meg. Den gir beskjed om den har kjørt seg fast, eller om filteret er tett eller støvbeholderen full – sender sms. Du trenger ikke være hjemme når den holder på, du kan programmere den til å starte til bestemte tider og på bestemte dager, da kjører den programmet sitt og går tilbake til laderen når den er ferdig. Men om den står fast, filteret er tett eller sensorene er gjengrodd av støv, får du selvsagt ikke gjort noe med det om du ikke er hjemme.

Den kjører seg ikke ofte fast. Fjern løse ladekabler og la ikke noe tøy ligge på golvet – ellers navigerer den elegant rundt alle hindringer. Den er ikke helt stø på dørstokker, i alle fall ikke mine gamle og til dels ganske høye. Den klarer noen av dem noen ganger men ikke alle eller alltid. Men mesteparten av mitt daglige boareal er åpent, så det er ikke et problem. Jeg bærer den inn på storstua når det trengs – eller inn på soverommene når det skal støvsuges der. I det daglige støvsuger den der vi og katta og bikkja oppholder seg – og det er ganske utrolig hvor mye støv den plukker opp.

Den sender kart over hva den har gjort når den er ferdig:

støv

Det ser jo definitivt ut som den dekker det meste av arealet. Kan anbefale denne dingsen. Kosta flesk – litt under 6000 kr, men billigere enn vaskehjelp? Jeg var også veldig spent på hvordan katta og spesielt bikkja ville reagere. Idefix gikk fra konseptene og prøvde å jage den ut i ca 15 sekunder, men innså nederlaget kjapt og hoppa opp på sofaen til den var ferdig med levenet 😀

 

 

Dagens veggisburger

ble faktisk verd å blogge. Veggisburgere kan varieres i det uendelige, mye forskjellig råstoff kan brukes. Blomkål er veldig godt.

veggisburger

Denne burgeren består av et lite, raspa blomkålhode, en liten raspa løk, en liten raspa rødbete (rester fra i går, og rødbeter får jo burgeren til å ligne vanlige burgere – dersom det er noe poeng), noen revne osterester, litt sammalt mel (brødrasp er bedre, men det hadde jeg ikke), hvitløkpulver, salt, pepper og 3 egg. Det ble 7-8 burgere. Stekes på svak varme. De er i utgangspunktet litt løse i fisken, så osten må få tid til å smelte, da henger de fint sammen. I denne burgeren kommer proteinene fra egg og ost – man kan også ha i linser, kikerter, cottage cheese eller quinoa.

Pitabrød fra KIWI, ikke frosset, de var gode. Tilberedt i brødristeren. Hjemmelaget guacamole, chilimajones og cherrytomater (de som ikke gikk i guacamolen). Yum. Hadde ikke gjort noe med coleslaw eller salat og potetbåter til, men det gikk fint uten og. Litt cheddar på toppen (selv om det vel egentlig var nok ost).

Namnam.