Har en følelse av at denne bloggen snart får en ny yndlingskategori.

Muligens til ergrelse for de som måtte lete her etter matoppskrifter og hagebilder/beskrivelser. Men jeg skal prøve å være flink til å kategorisere, altså – slik at det blir lettere å sile ut det uinteressante. For jeg orker ikke vedlikeholde mer enn en blogg, og skriver om alt som opptar meg. Og vi er nå klar for et nytt familiemedlem.

Møt Idefix, som flytter inn hos oss om en måneds tid. Vi har vært og besøkt ham og mamma og søsknene, og tar nok minst en tur til, slik at han kan bli litt kjent med oss.

idefix

Idefix er en Lagotto romagnolo, en italiensk trøffelhund. Ser for meg at det kan være gøy med sporsøk og kantarellsøk? Både for mamma og bissevoven. Vi får begynne i det små med å lete etter pølsesnabber i stua, siden han kommer til oss senhøstes.

Suppe – godt, enkelt, billig og kjapt. Helt uten pose

image

Kutt opp noen grønnsaker som du liker. Her er det løk, hvitløk, gulrøtter og persillerot. Surr dem på ganske svak varme i god olivenolje. Hell oppi en liter vann med 2 beger fond du chef (eller hjemmelaget kylling- eller grønnsakkraft fra fryseren) Kok til grønnsakene er møre, og bruk stavmikseren (eller la grønnsakene være i biter)

 

image

I mellomtiden lager du kyllingkjøttboller. Kyllingkjøttdeig spes med litt potetmel og en teskje hot curry paste og eventuelt et egg. Brun dem, og kok dem deretter i suppa

 

image

nammenam. Enkel og billig hverdagsmiddag.

Lite soppeblogging i år

image

Så langt har ikke soppsesongen vært så mye å skryte av. Har riktignok funnet en del kantarell, men funnet lite piggsopp i år, ingen steinsopp, ingen svarte trompetsopper, og bare få traktkantareller. Det er riktignok tidlig for dem. Selv fåresopp er det lite av. Men man får ta det som det kommer. Heldigvis har jeg store mengder tørket traktkantarell å tære på 🙂

Amerikansk politikk…

Er noe jeg vanligvis ikke befatter meg med. Jeg skjønner ikke hvordan de tenker der borte… Men denne valgkampen har gitt meg noen aha-opplevelser.

 

Hjelpe og trøste. Hvem tenker sånn?

 

 

 

 

 

Noe mer troverdig? Det er jo dokumenterbart at det meste av dette er sant.

 

 

Valgkampens beste tale så langt. Dette handler vel mer en noen gang om hvorvidt amerikanerne mener at resten av verdens befolkning er mennesker eller ei? Eller kanskje også om hvorvidt en god del amerikanere også er mennesker med menneskeretter.  Vi får se hvordan det går…