Er det et problem at det henger et kors på veggen i asylmottaket?

Her tror jeg UDI er på feil spor. Det ser man til dels av en del av kommentarene i sosiale medier. Neivettuhva, kommer de her og forlanger asyl og å få ta del i vår velferd, får de sannelig finne seg i etc. etc. Som om det var flyktningene selv som hadde protestert. UDI gjør flyktningene en bjørnetjeneste med dette latterlige pålegget.

http://www.fvn.no/lokalt/–Kors-Nei_-det-er-ikke-noe-problem-2928234.html

Et kors er en gjenstand. Som henger på veggen. Hvis du har flyktet fra bomber og krig, er dette antagelig det siste du bryr deg om så lenge du får tak over hodet. Hvis du er kristen, har korset en symbolverdi – er du ateist eller har en annen religion, er det nettopp det: en gjenstand. Som neppe plager deg.
Og jeg tenker – hva om det hadde vært meg. Var det krig her og jeg måtte flykte til et annet land – og fikk lov å sove i en moské, et buddhistisk tempel – eller en annen religiøs bygning. – jeg ville vært glad og takknemlig. Og antagelig litt nysgjerrig og interessert, når jeg først fikk roa meg ned. Så lenge ingen prøvde å tvangsomvende meg.
Om de derimot hadde fjernet alle religiøse symboler og latt som om bygget var “nøytralt” – ville jeg kanskje tenkt at noen muligens prøvde å lure meg? Rømmer man fra vold og krig, føler man seg forfulgt og blir mistenksom. Skulle bare mangle. Spill med åpne kort.
UDI er på feil spor. Det er ikke forbudt å drive kristne leirskoler. De bør derfor ikke tvinges under jorden om de en stakket stund skal brukes til noe annet. Religionsfrihet er en demokratisk verdi, og ingen bør tvinges til å skjule sitt livssyn.
Like lite som man bør tvinge det på andre.
Blir flyktningene pålagt å delta i andakt og bordbønn, bør UDI reagere. Et kors på veggen skader ingen.

Veggisburger

image

Notat til senere forbedring. Jeg gjorde omtrent sånn: 1 pl kikerter skylles. 2 brødskiver legges i bløt. 1/2 løk finhakkes, 1 fedd hvitløk ditto. 1 egg. Moses med potetstapperen (prøvde med Bamix, men det spruta til alle kanter. Rør inn osterester og pinjekjerner, krydre etter smak (salt og pepper og 1 ts tomatpure).
Det ble veldig godt – men litt lurvete i konsistensen. Et egg til og muligens litt mer ost, hadde nok gjort susen. Dette ble 5 burgere.
Vi savnet ikke kjøtt.
Sausen er kokt på Jacobs oksekraft, ikke verd å bli helt fanatisk. Hvordan får man god brun saus uten kraft???