Årets paella er fortært

Her i huset har vi en årlig tradisjon med minst en paellamiddag i løpet av sommeren. Skam å melde bruker jeg en amerikansk oppskrift, men jeg synes den er veldig god. Og gjestene pleier å spise mye, så jeg antar det ikke er bare meg. Vi sitter ute åkkesom, gjestene får beskjed om å kle seg godt. Værgudene var greie i år, det var godt og varmt, og det falt kun litt mildt regn ved midnattstider – det gjør jo ingenting.

DSCF2343

Vi startet med et glass musiserende vin ute i lysthuset, og noen markjordbær i glassene er passe sommerlig 🙂

DSCF2347 DSCF2348

En av gjestene hadde med en aldeles nydelig blomsteroppsats fra egen hage. Gjestene omfattet et par langt over middels hageinteresserte damer, så vi hadde en koselig rundtur i rosehagen – selv om mange av de sommerblomstrende rosene er på hell, og en del av de remonterende hadde gått i ball formedelst overdose med regn.

Paella er godt. Det er vel en spansk form for “man tager hvad man haver” – og i min oppskrift er det ris, kyllingkraft tilsatt safran (up to 2 tsp if you’re Spanish), kylling, chorizo, løk, paprika, hvitløk – og skalldyr på toppen til slutt.

DSCF2344 DSCF2345 DSCF2346 DSCF2349

Kake til dessert  – min før omskrytte nøttekake, denne synes i alle fall jeg er veldig god…

DSCF2342

Og nå på sensommeren blir det mørkt i hagen – fint med lys og fakler

DSCF2353

Nostalgia

Now you’re telling me you are not nostalgic…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GGMHSbcd_qI]

Joan Baez synger “Diamonds and Rust” live 1975 (sier de på youtube, men hadde hun så kort hår da da?) Bra sunget uansett…

Denne er enda bedre:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bpD5_c2j1OM&NR=1]

Fatal feil…

Har svetta litt over bloggen i formiddag, gitt…
Fikk beskjed om at det var på tide å oppgradere til ny versjon av WordPress da jeg logga inn i dag, og siden jeg har fri tenkte jeg det var en passende syssel. Regner gjør det og.
Fikk ikke automatisk oppgradering til å funke, uvisst hvorfor, og gikk derfor i gang med manuell.
Lasta og lasta, men funka det når det var ferdig, åneida….
Jeg hadde riktignok forsøkt å ta backup før jeg begynte, men siden jeg ikke skjønte noen av forklaringene på hvordan dette gjøres, hadde jeg bange anelser.
Men etter et par timer med banning & sverting var faktisk bloggen oppe og rusla igjen.
Riktignok uten norske språkfiler.
Så jeg har funnet ut:
1. Hvordan man tar backup av databasen (det er lett, klikk Export og last ned til egen maskin)
2. Det funker helt ok (men tar litt plass) å bare kopiere hele sulamitten av wordpressfiler til egen maskin også, det er en backup som funker.
Det jeg gjorde:
– lasta opp igjen gammel versjon og forsøkte på nytt med automatisk oppgradering.
Denne gangen gikk det, men med noen feilmeldinger. Språkfilene (de norske) kom ikke på plass.
Det jeg ikke har funnet ut:
Hva i huleste som feiler de språkfilene.
For å få lasta dem opp, må tillatelser endres i filegenskaper til noe som ikke funker i daglig bruk. Men når man endrer dem til ubrukelige, laster opp, og endrer tilbake til brukelig – så funker faktisk bloggen igjen.

Jeg antar dette er ULEMPEN med eget domene – man er i større grad selv ansvarlig for sikkerheten.
Men det hjelper jo på etablering av gode vaner.
Kanskje?

Dagens rose

 

 

Dette skal være Président de Sèze. Da jeg hadde besøk av Nordisk Rosweekend i fjor, stod denne på sitt flotteste, og det utspant seg en diskusjon om hvorvidt dette var presidenten eller Jenny Duval. Eller om dette egentlig er en og samme rose. Jeg hadde kjøpt begge, hos Knud Pedersen, men jeg har i ettertid funnet ut at jeg hadde planta Jenny et annet sted og den døde. Nå har jeg 3 nye Jenny, og den er ganske lik – men blomsten ser litt mindre ut på Jenny. Eller kanskje det bare er fordi plantene er yngre og står noe mer skyggefullt til. Dette er uansett en veldig flott gallicarose – fantastiske fargesjatteringer i blomsten og vidunderlig duft. Den blomstrer også svært overdådig.

Dagens rose

 

 

Dagens rose er en av mine helt klare yndlingsroser. Hadde en, planta tre til i fjor, og nå blomstrer alle så det er en fryd. Dette er Benjamin Britten, en Austinrose med fantastisk duft og lekre fargesjatteringer som faktisk kommer ganske godt fram på bildet.

Har vært med å lage noe nytt…

Har hjulpet til å lage et nytt sted i den store verdensveven i dag:
http://mjosmusikk.net/

Kan nok bli noe bra 🙂
Innholdet er det ikke jeg som står for… 😉
Det er i sin spede begynnelse ennå, men de hadde en flott konsert på søndag!
Jeg gjorde et lite opptak med min nye mobil, – og har fått lov av Anna å legge det ut. Elendig film, men ikke verst lyd til å være mobil?
Det var fullt hus og stormende jubel også – vel fortjent. Det var et sommerlig og passe lett program, og veldig bra gjennomført.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wdIAyHIoWVU]