Årets paella er fortært

Her i huset har vi en årlig tradisjon med minst en paellamiddag i løpet av sommeren. Skam å melde bruker jeg en amerikansk oppskrift, men jeg synes den er veldig god. Og gjestene pleier å spise mye, så jeg antar det ikke er bare meg. Vi sitter ute åkkesom, gjestene får beskjed om å kle seg godt. Værgudene var greie i år, det var godt og varmt, og det falt kun litt mildt regn ved midnattstider – det gjør jo ingenting.

DSCF2343

Vi startet med et glass musiserende vin ute i lysthuset, og noen markjordbær i glassene er passe sommerlig 🙂

DSCF2347 DSCF2348

En av gjestene hadde med en aldeles nydelig blomsteroppsats fra egen hage. Gjestene omfattet et par langt over middels hageinteresserte damer, så vi hadde en koselig rundtur i rosehagen – selv om mange av de sommerblomstrende rosene er på hell, og en del av de remonterende hadde gått i ball formedelst overdose med regn.

Paella er godt. Det er vel en spansk form for “man tager hvad man haver” – og i min oppskrift er det ris, kyllingkraft tilsatt safran (up to 2 tsp if you’re Spanish), kylling, chorizo, løk, paprika, hvitløk – og skalldyr på toppen til slutt.

DSCF2344 DSCF2345 DSCF2346 DSCF2349

Kake til dessert  – min før omskrytte nøttekake, denne synes i alle fall jeg er veldig god…

DSCF2342

Og nå på sensommeren blir det mørkt i hagen – fint med lys og fakler

DSCF2353

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *