Mer julemusikk til trøst og glede

Her er enda et spor fra Cantarelles jule-CD
Dette er en vakker komposisjon av Benjamin Britten for altsolo og kvinnestemmer a cappella. Dessverre er det en sur tone der (og det er meg :(), men resten er jo bra,da. Anna synger solo på denne også.

Jentene har dratt for å raide salget for kjole til Kjersti og dessuten besøke mannfolket. Jeg står over i dag, får ta en tur i morgen.

Har ellers sendt en mail til direktøren for prehospitale tjenester i Sykehuset Innlandet. Synes egentlig det er litt for dårlig at ambulansen bare dro sin vei og overlot det stakkars mannfolket til en vettskremt tenåring. Så vidt jeg vet skal alle pasienter med hodeskade som har vært bevisstløse undersøkes av lege. De visste kanskje – eller fikk høre – at jeg er lege. Men de tok jo ikke kontakt med meg for å forvisse seg om at jeg faktisk synes det var greit å ta over ansvaret for dette – eller om jeg i det hele tatt var hjemme.
Foreløpig har jeg fått et høflig svar om at saken vil bli tatt opp.
Jeg er jo ikke ute etter å *ta* noen, og det er tvilsomt om saken hadde fått noe annet forløp uansett – men man skulle da tro at Ali Farah hadde fått nok oppmerksomhet til at de fleste har fått med seg at hodeskader kan være svært vanskelig å vurdere…

Julemusikk?

På et vis…
Da jeg kjørte hjem fra sykehuset i ettermiddag, spilte de denne på P2. Ga meg et skikkelig flashback til ungdommen – denne dama er ikke dårlig.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bVwo9IQMWM0&hl=en&fs=1]

Edit:
For ordens skyld: Dette er Joni Mitchell som synger “River”

Romjul

En jul utenom det vanlige.
Mannfolket er fortsatt på sykehuset, og blir nok der en stund.
Fryseren er gåen, så her blir det nok en del eksklusiv kompost etterhvert. Hadde naboene over på julemat i kveld – de er usedvanlig trivelige, og vet akkurat hvordan vi har det om dagen, så slike gjester er ikke noe problem å ha. De klarte likevel ikke å spise opp all julematen, eller drikke opp all akevitten…

Aqua vitae (lydfil)
Mannfolket skrev denne for Mjøsensemblet for noen år siden. Blir nok en stund til det blir noe mer akevitt på ham, ja..

Merkelig…

Har ved en eller annen feiltagelse (har sittet her og knota lenge med den spilleren) – klart å slette innlegget om første juledag. Derved ser kommentarene – som fortsatt ligger i kommentarfeltet på siden her – noe meningsløse ut.
Det var ikke meningen.
Kort rekapitulert:
Det ble en nokså merkelig første juledag her i huset – da mannfolket havnet på sykehuset. Han datt på isen og slo seg i hodet for noen dager siden. Så ut til å komme seg, men siden i går ble han bare verre, så nå ligger han dessverre på sykehuset med hjerneblødning.

Jentene halte i land første juledagsfrokosten med 32 gjester – all ære til dem.
Og jeg sitter nå her og henger over data’n…

Tusen takk for alle gode ønsker til de som kommenterte på innlegget jeg klarte å gjøre kål på.

O helga natt


O helga natt (lydfil)

Har ikke skjønt hvordan dere får til sånn spiller i bloggen, men jeg jobber med saken. Det skulle likevel være mulig å høre sangen ved å klikke på lenken.
Dette er Anna Sundström Otervik som synger solo med Vokalensemblet Cantarelle. Mannfolket spiller orgel. Undertegnede synger alt for anledningen. Vi er ganske fornøyd med denne.

Gledelig jul!

Dette er vel den ultimate julesangen for mange. Jeg hadde egentlig planer om å legge inn oss selv på denne – Cantarelle har spilt inn en versjon som vi er ganske fornøyd med. Og Anna er en strålende solist. Men av forskjellige grunner fikk jeg litt problemer med dette – så dere får ta til takke med Pavarotti.
Videoen synes jeg også er fantastisk – klikk gjerne inn på youtube og les hva han som har postet den skriver om den.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kgaHj5wgKgY&hl=en&fs=1]

Julestria ble litt stri på slutten her i huset – men uforutsette ting skjer. Det blir nok jul likevel. Gleder meg litt til konserten på morgenen – selv om det ER uforskammet tidlig.
Det ble ingen julesildesmaking i år, vi utsatte det til romjula formedelst mannfolkets skrale form og min sendrektighet med matlaginga. Dvs silda er ferdig, men jeg har jo holdt på til langt på kveld med alt annet, siden jeg var så dum å jobbe både mandag og tirsdag.

Dagen før dagen….

Dette må vel være en av de vakreste julesangene som fins?
Vi ligger litt etter skjema i år, formedelst hjernerystelse på mannfolket og for mye jobbing på meg (skulle hatt vett til å ta fri 23. – og helst 22. også…)

Men denne bør nytes med en spiseskje julefred:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iXze_TLUTqM&hl=en&fs=1]

Mer Messias- He shall feed his flock

Et av de fineste opptak jeg har funnet på YouTube – og ganske langt. Håper dere betrakter det som en bonus i julestria og har tid til å sette dere ned og lytte – evt i romjula. Det er dette verd.
Sopran: Sylvia McNair
Alt: Anne-Sofie von Otter
Academy and Choir of St Martin in the Fields – Dublin 1992
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pjLaSMf0jjk&hl=en&fs=1]