Vegetarlasagne

Googla noen oppskrifter, men brukte egentlig ingen av dem.Begynte med en finhakket løk, fire finhakkede hvitløksfedd og en finraspet gulrot, som jeg freste på moderat varme til ganske mørt. Hadde oppi en kartong hakkede, økologiske tomater, en liten boks ansjos (regnet det for krydder, hehe, men litt juks om man er helt prinsippfast vegetar), noen gjenglemte, soltørkede tomater, en finhakket paprika som var i ferd med å krepere i kjøleskapet. En skvett vin, en skvett balsamico, ca 1 ts akasiehonning. Passelig dryss med oregano, timian, rosmarin og smoked paprika. Tenkte å bamixe det i panna, men det funka absolutt ikke, det skvetter jo til alle kanter. SÅ jeg hakka bare litt og tenkte det kunne være litt klumpete. Etter ca et kvarter tilsatte jeg en kartong økologiske grønne linser.
Det burde egentlig ha kokt litt lenger, tror jeg – men jeg var sulten.

image

image

Hjemmelaget pasta. Hvit saus på vanlig måte. Lagvis i form – linsegugge, frisk spinat, pasta og saus. Rikelig revet mozzarella og parmesan over sauslagene.

image

image

image

image

Sunt og godt 🙂

Bursdagsmiddag

Hipp hurra for verdens beste mossa som ble 84 her forleden. I den anledning samlet vi 10 personer rundt middagsbordet og koste oss med hummersuppe – nå mer etter brødrene Prices enn Julias metode. Jeg startet med mirepoix som ble frest forsiktig i gryta til mørt, men ikke brunt. Hummerskallene i panna fikk varma seg ordentlig og deretter flambert seg med konjakk. Før de kom opp i grønnsakgryta, kokte ut pannen og tilsatte hvitvin og fiskebuljong. Koste seg en halvtimes tid, silte, tilsatte fløte og smakte til med krydder. Den var litt stusslig på fargen, så jeg “juksa” litt med gurkemeie og paprika. Ble ganske godt da. Hummerkjøttet i til slutt, varmes bare så vidt, og en ekstra skvett konjakk skader heller ikke.

Deretter var det Julias Coq au Vin. Jeg aner ikke kjønnet på de økologiske kyllingene jeg kjøpte, men jeg antar det er flest hanekyllinger som slaktes uansett? Hønene skal jo brukes til å produsere flere. Og jeg tror ikke kjønnet har noe å si for smaken. Her fulgte jeg Julias oppskrift til punkt og prikke, og det smakte ikke ille.

image

image

image

image

 

image

Desserten har jeg ingen bilder av, enda den var best. Bringerbæris, bringebærsorbet og friske bringebær. Yum.
Bringebærisen lagde jeg etter oppskrift i heftet som fulgte med maskina (på vaniljeis), tilsatte bare en del frosne bringebær (most med stavmikser).
Bringebærsorbet: 500 g frosne bringebær, 2 stivpiskede eggehviter 1 1/2 dl sukkerlake, 1 1/2 dl bringebærlikør.
Nam.

Hummersuppe

Dette er Julia Childs oppskrift på Lobster Bisque. Den er grådig omstendelig, men veldig god. Tenker å lage dette til gjestene mine i helga, men da trengte jeg en liten gjennomkjøring. Har ikke laget denne suppa på minst 15 år, og det kan jeg skjønne når jeg husker på hvor mye jobb det er.
Start med mirepoix…. (her hjelper det med bamix)
image

Hummerskallene varmes og flamberes

image

image

image

Og så er det en hel*! masse siling, pressing og mosing, inntil resultatet endelig ser slik ut:

image

Det smaker veldig godt, men til helga tror jeg at jeg går for brødrene Prices noe enklere framgangsmåte. Jeg mistenker at det blir tilnærmet like godt.