Klarnet opp mot kvelden…

Og fyring har ikke vært aktuelt i dag.
Så det er nok en forbedring. Da været ble levelig i dag, gikk jeg ut og klipte ned og spadde opp den ene alpeklematisen som gror over lysthuset mitt. Med litt tungt hjerte, den er jo fin, men ikke noe spesielt, liksom. Og jeg har jo to spennede viticella-klematiser som jeg kjøpte på Ringstad her om dagen… Dessuten holdt den på å kvele både det ene og det andre av naboer. Spadde opp noen kuletistler med det samme jeg holdt på, og saxifraga rotundifolia ble også oppspadd, delt og flytte til rosebedet. Plutselig var det mer innsyn i lysthuset enn det har vært på lenge, men ikke på langt nær slik det var i begynnelsen. Klipte dessuten vekk alt som var i ferd med å gro INN i lysthuset, det skal jo tross alt være plass til folk der, hehe. Det duftet nydelig der ute, den kaprifolen som vokser på lysthuset blomstrer seinere enn den vanlige lonicera caprifolium som jeg har på terrassen, den er for lengst ferdig. Kanskje blir det bedre vær nå som fellesferien er slutt? Det var i alle fall ikke mulig å få gjort noe med vinduet i dag, alle har ferie til om mandagen…

Frodige blomsterkasser/shoppinganfall

Posted by ShoZu

Dette er blomsterkassene utenfor CC på Gjøvik. Knipset med mobilen ut gjennom bilvinduet på vei ut fra parkeringshuset. All ære til bygartneren – Gjøvik kommune gjør det bedre enn Ringsaker i gartnerhenseende i år, mener jeg. Selv om de endelig har spadd opp det miserable rosebedet utenfor kontorvinduet mitt. Meldestokk og løvetann er vekk, det samme er stusslige rester av Nina Weibull – alt sammen erstattet med sirlige rader av “The Fairy”. Jeg skal avstå fra å si noe om både fargevalget og hvordan pellizene i rosa og lillarosa ser ut etter alt regnet, men nøye meg med å konstatere at på Gjøvik har de noen aldeles overdådig praktfulle blomsterkasser på autovernet. Det hadde de i fjor også – litt forskjellige fra årets. Masse coleus, og en god del annet som ikke var så lett å oppdage uten å dra på seg altfor mange irriterte medbilister i det jeg stoppa for fotografering på vei ut av parkeringshuset og dermed slapp jo ingen andre ut heller, hehe. De har et kjempefint staudebed i svingen ved jernbaneundergangen også. Ikke mange offentlige gartnere som satser såpass mye på stauder – og ikke bare sommerblomster og rundkjøringsroser. Men det må da være lønnsomt? Ingen utgifter til drivhus og innkjøp/pass av nye planter – kun luking og litt vedlikehold i staudebedet. Stjerne i boka!
Og så tok jeg årets første tur til Ringstad. Hittil i år har jeg vært overmåte stolt av hvor lite penger jeg har tulla bort på diverse hagesentre i år. Kun strengt nødvendige innkjøp formedelst manglende såing av blomsterkassemateriale og kirkegårdsblomster i år. (shoppingturen til Danmark etter roser er under EU-reglement og regnes derfor ikke med, selvsagt….hehehe).
Men nå røyk det meste av forsetter, selv om jeg egentlig synes jeg tross alt var flink og behersket meg. De hadde jo et glitrende utvalg av trær og busker! Jeg siklet umåtelig etter en variegert japansk lønn, helt til jeg oppdaget at den ble anbefalt tatt inn, eller kun plantet i svært gode strøk. Ikkeno for meg mao. Rødbladet vrihassel (sikle, sikle…) Men jeg endte med en rød, vanlig hassel – fargene var jo bare helt særegne. Håper det ikke kommer av trang pottetilværelse, men at de fortsetter å være slik. Rosene var særdeles utplukket, men jeg kjøpte en gul pimpinille, som kun gikk under navnet “flora plena”. Jeg tror at jeg skal plante noen av de pimpinillene jeg har i min litt tørre skråning med akeleier og prestekrager og sånn – innbiller meg at pimpinillene takler dette selskapet bedre enn stakkars LD Braithwaite som står der nå og gjør så godt han kan. Han har fortjent en bedre plass.
Klematisutvalget var som vanlig også bra – jeg kjøpte en rød (virkelig rød!) viticella-sak, og en hvit. Til halv pris, siden jeg kommenterte at de så halvdøde ut. De gjorde det, etter en lang sommer i potte, men det er jo gode sjanser for at de kommer seg.
Også hadde de flere cercis canadensis. Det var vel på RIngstad jeg kjøpte min i fjor, så jeg spurte om de hadde overvintret noen. Det hadde de, men i kjelleren. Damen som hjalp meg hadde imidlertid plantet en i egen hage og gjort samme erfaring som meg. Den frøs en del ned, men hadde klart seg. Er det liv, er det håp. Jeg håper den klarer en vinter til og etablerer seg. Den er jo såååå fin….
Også kjøpte jeg et par rhodoer til surjordsbedet mitt. Den ene blomster nå – og hvis det ikke er fordi den kommer fra et drivhus, så er jo det sannelig en fordel. Og to augustprimulaer som har gått ut i skyggebedet mitt. Antagelig blitt kvalt og overmannet av andre ting som har vokst umåtelig der. Jeg savner dem – særlig duften av dem, så de skal få en ny sjanse i surjordsbedet tror jeg.

Frp fornekter seg ikke…

Dersom noen nordmenn dør av svineinfluensa, er det den rødgrønne regjeringens skyld.

Det er snart valg, det skader ikke å posisjonere seg litt, slik at man kan kritisere regjeringen dersom det skulle finnes tragiske historier å grave opp når influensaen skyller over oss de neste månedene. Skulle det bli mangel på respiratorer, lokalt eller nasjonalt, burde regjeringen selvsagt ha sørget for dette i god tid. Skulle det vise seg at utstyr blir bestilt som det ikke er bruk for, ingen kan betjene eller det ikke er plass til, så er dette selvsagt et eksempel på sosialistenes utidige og uansvarlige pengebruk. Skulle det vise seg at næringslivet taper penger på dette, vaksinen har bivirkninger eller kommer for sent – hvem har skylden? Jo selvsagt – den politiske ledelsen.

Jeg blir bare kvalm av sånne utspill, merker jeg. Selvsagt tar regjeringen situasjonen på alvor og samarbeider med fagfolk for å forsøke å finne de mest egnede tiltakene. Problemet er at dette er et nytt virus – for alle. Vi vet ikke helt hvordan det vil påvirke oss eller hvordan det vil utvikle seg framover.

Bare så det er sagt: Jeg stemte ikke på noen av de rødgrønne ved siste valg, og kommer sannsynligvis ikke til å gjøre det til høsten heller (kanskje ligger jeg strøken med influensa på valgdagen og må holde meg til sofademokratene….) – men jeg har faktisk såpass tillit til det norske demokratiet at jeg tror enhver sittende regjering vil prøve å berge folk mest mulig helskinnet gjennom en slik epidemi. 

Mulig jeg ikke er tilstrekkelig paranoid…

Sang for søndag…

Pavarotti var en fantastisk tolker av klassisk musikk. Dette er en velkjent klassiker, fantastisk sunget (selv om han kanskje var på kanten et øyeblikk der???) Den innspillingen jeg har hørt mest er med Wiener Sängerknaben, og en god del eldre. Dette er nok mot slutten av hans karriere, så det er kanskje forståelig at han blar såpass mye i notene. Heldige damer som synger i det koret….
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2uYrmYXsujI]

data er noe herk

dvs. det er kjekt med teknikk når det virker.
Serveren vår krasja på fredag, svart skjerm uansett forsøk på å lure i gang maskinen. Den er gammel, så det var kanskje ikke annet å vente. Vi fant det best å kjøpe ny server. Kollegaen stressa rundt for å ordne det i går, min jobb å sette opp nettverket på nytt i dag. Det var jo litt spennende om det lot seg gjøre å få dataene ut av harddisken, eller om det var denne det var noe i veien med. Det gikk heldigvis greit å installere denne i ny pc, ikke noe problem med tilgangen. Litt trøblete å rekonfigurere nettverket, det er fortsatt ett og annet som ikke funker, så jeg må ta en ny runde i morgen eller evt på mandag med kundestøtte på tråden. Jeg er jo ikke akkurat proff på dette. Men det var jo gøy å få det i gang igjen.
Ikke mye haging i dag – hittil i alle fall. Det regna og tordna mens jeg holdt på, så det var kanskje ikke så farlig. Nå ser det ikke verst ut der ute, kanskje en liten kveldsøkt…

Hagebesøk og litt bedre vær…

Koselig hagebesøk i dag av toveve, svein og Elisabeth S.(medbringende en søt liten avlegger) Minimjøstreff… Hagen var riktignok ikke noe særlig å vise fram etter tre uker med regn. Rosene var råtne og vassarv og annet ugras florerte. Men pyttsann. Vi hadde det trivelig, drakk kaffe, skravla og utvekslet planter. Jeg har sådd lite i år, men hadde jo ett og annet å spa opp. Fikk flere spennende småttiser, så jeg ser fram til hva det blir av det.
Fikk gått en skikkelig runde med lukehakka etter at alle hadde gått. Men ellers later det til at resten av helga blir tilbragt på jobben. Min kjære kollega stakk innom med den gode nyhet at serveren har krasja, så i morgen må jeg opp og installere ny og håper at det er mulig å redde arkivet. Vi har backup, men jeg er alltid litt usikker på hvor godt sånt funker. Får tro harddisken ikke er død og lar seg gjenopplive i ny datamaskin.
Og nå regner det igjen.