Kindle og andre dingser…

Tenkte å skrive litt om mine to aller nyeste dingser. Den nyeste av alle kom i dag:

– og jeg har bare rukket å klå litt på den ennå. Men så langt veldig fornøyd. Den er liten og lett, tar mindre plass i veska enn en bok, og har plass til 3500 bøker. Aldri mer skal jeg gå tom for reiselektyre!
Den virker kjempeenkel å bruke, det meste er selvforklarende, og bruksanvisningen ligger selvsagt klar på skjermen. Har allerede lastet ned 2 bøker, Alice in Wonderland som er gratis, og en bok av Val McDermid (greit å begynne med noe lett…)
Det virker også veldig greit å laste ned bøker fra andre leverandører eller fra gratistjenester som Gutenbergprosjektet, Bokhylla.no og sånn. Alt som kommer som Word, pdf (og et par andre også tror jeg), kan man sende inn og få konvertert til Kindleformat slik at det kan leses. Et par flere klikk enn å handle hos Amazon, men likevel greit nok – ikke minst når man ønsker seg norskspråklig eller annen litteratur. Det finnes jo også andre språk enn engelsk på Amazon. Man kan også overføre filer fra datamaskinen via USB, muligens også via trådløst nett. Jeg kjøpte versjonen med inkludert trådløst nett og 3G, slik at jeg kan laste ned bøker hvor jeg enn måtte befinne meg så sant det er dekning for noe av dette. Jeg kan også sende ting via epost til lesebrettet.
Den lades via USB eller strømnettet, og har akkurat samme kabel som min nest nyeste dings, så jeg antar at jeg kan bruke den om hverandre til lading.
Nemlig den nye mobilen jeg kjøpte etter at jeg mista den gamle i Danmark i sommer:

Bilde knabbet hos Sony Ericsson, som neppe blir sure for at jeg reklamerer litt. Er stort sett veldig fornøyd med denne mobilen. Jeg bruker mobilen som ekstra kamera – til bilder på farten, og er derfor ekstra nøye på kameraspesifikasjonene når jeg handler mobil. Denne har fantastisk videofunksjon også. Men litt plastikkfølelse. Den virker ikke VELDIG solid – hadde det ikke vært mulig, når man først legger penger i å inkludere et godt kamera – å sørge for linsebeskyttelse, blitz og generelt solid konstruksjon? Flere megapixler er ikke nødvendig, tror denne har 8 og det holder leeenge med 5-6. Man tar jo ikke studiobilder med mobilen, det er for kjappe knips til å legge ut på facebook, blogg og lignende.

Edit: Da kommer sannelig omslaget til Kindle også – har gått for luksusutgaven med eget lys her….

Kjenner at det brygger seg opp til et dingse-innlegg i nær framtid

Det er ikke verst å kunne følge Kindle på veien til meg…

Date Time Location Event Details
August 28, 2010 11:52:00 AM KOELN (COLOGNE) DE Departure Scan
August 27, 2010 11:40:00 PM KOELN (COLOGNE) DE Arrival Scan
August 27, 2010 05:03:00 AM Louisville KY US Departure Scan
August 27, 2010 04:45:00 AM Louisville KY US Departure Scan
August 27, 2010 02:35:00 AM Louisville KY US Departure Scan
August 27, 2010 02:31:00 AM Louisville KY US Departure Scan
August 26, 2010 05:33:52 PM Fernley NV US Shipment has left seller facility and is in transit

Pakke fra Hemmelig hagevenn!

Pakke i posten i dag!

Planter:

Tre/busk?

Den over og den under er samme plante….

Hint:

1. Stikling av et tre/busk, liker surjord og blomstrer om høsten.
2. passer i bedet med orkideer, kalk-sol-fuktig
3. er en lilje som passer ved dammen
4. lav, gul
5. blomstrer om våren og får etter hvert store blader

Hemmelig hagevenn…

er et fint tiltak på Hagegal. Jeg har vært med de siste to gangene, og det er jo kjempemorsomt både å få nye, spennende planter – men nesten enda morsommere å tusle rundt i egen hage og spa opp dette og hint til sin HHV. Etter nøye spionasje i forum, blogg og fotoalbum 🙂

Jeg har spadd opp noen greier og sendt avgårde til en annen kant av landet i dag. Håper plantene vil trives der og at HHV blir glad. Og å pønske ut passe kryptiske hint til hva det kan være er jo nesten det morsomste av alt.

Sopp

 

 

Vi har vært en tur på det fantastiske kantarellstedet vi fant i fjor, og plukket flere kilo. Det tegner til å bli et fantastisk soppår i år også. Og siden det hagler inn med treff fra folk som søker på sopp og innleggene fra i fjor har mistet bildene sine, så soppeblogger jeg litt i år også. Det begynner å komme kantareller og piggsopp nå. Ut og plukk! Begge er lette å kjenne igjen og regnes blant de sikre soppene. Men for all sopp-plukking gjelder: Spis IKKE noe du ikke er 100 % sikker på. Gå gjerne sammen med erfarne soppkjennere på de første turene, med mindre du er vant til å bestemme planter etter botaniske kjennetegn og er sikker på at du gjør det rett. Soppkontroll – der det finnes – er også et strålende tiltak.

Ekte kantarell:

Ekte kantarell har en karakteristisk farge, og nedløpende riller under hatten. Disse er uregelmessige. Det finnes kun en “dobbeltgjenger” – falsk kantarell – som har samme fine farge, men den har skiver og ikke nedløpende riller. Den er ikke farlig, men smaker ikke godt. Ekte kantarell har en nydelig og karakteristisk smak. Egner seg til å sprøsteke, stue eller lage suppe av. Til oppbevaring pleier jeg å bare varme dem i tørr panne til den slipper kraften og fryse ned både kraft og sopp i poser.

Hvit og gulrød piggsopp. Piggsoppen er lett kjennelig på piggene under hatten, i stedet for skiver, riller eller rør. Alle lyse piggsopper er spiselige og har sjelden mark. Brune piggsopper er ikke gode, men jeg tror ikke noen av dem er livsfarlig giftige.

Planlegging er halve moroa…

Mannfolket og jeg har bestilt høstferie i Praha. Ingen av oss har vært der før, men etter moden overveielse har vi bestilt rom på dette hotellet.  I tillegg har vi bestilt operabilletter, og det er så langt vi har kommet hittil. Ser at Praha er jo usedvanlig godt lagt ut på nett, her kan man planlegge ferien i detalj før man drar. Vi kommer nok til å bestille et par sightseeingturer, for eksempel noen av disse.

Men jeg skjønner jo at snart alle nordmenn har vært i Praha utenom oss – så har du noen gode forslag til hva vi MÅ få med oss på 4 dager – si fra!