Slår et nytt slag for hjemmelaget tomatsaus

image

Noe av det bedre man kan ha i fryseren. Veldig enkelt å lage, men tar en stund, så det bør jo gjøres på en fridag. Her startet jeg med å surre en løk, en sjalottøk tre hvitløksfedd og en gulrot på ganske svak varme i olje. Når blanke og møre, men ikke brune, tilsett alle tomatene du måtte ha i kjøleskapet, og 5-6 bokser flådde tomater (gjerne økologiske). Har du soltørkede tomater eller tomatpure er det også bra å ha i. 5 laurbærblad og litt støtt stjerneanis i følge Hellstrøm. Basilikum, oregano, allehånde og trøffelolje har jeg også hatt i – pluss salt, akasiehonning, balsamico og litt vin. Nå står det og putrer på komfyren og sprer deilig kjøkkenlukt i huset. Når det har putret et par timer, fisker jeg opp laurbærbladene, kjører bamixen oppi der, og fryser ned i passende porsjoner til neste ukers pizza, pasta og andre ting som trenger litt tomat…

Chili con carne

Er også utmerket restemiddag.

image

 

 

En sjalottløk. en liten rødløk, noen fedd hvitløk – kokka gråt sine modige tårer…

image

The secret ingredients…

image
restekjøtt fra forrige helg. Ultramør svinenakke.

image

image

image
borddekorasjonen var det heller ikke noe å si på

image

Og siden det var ost i salaten og grønnsaker i gryta, er det vanskelig å si noe om fordelingen her. Men dette tror jeg er den beste chili con carne jeg har lagd noen gang. Inspirasjon av Hellstrøm og brødrene Price. Jeg gjorde sånn:
Tok opp restekjøttet til tining i dag tidlig. Hakket en sjalottløk, en liten rødløk og 4 hvitløksfedd fint, og brunet forsiktig i olje sammen med en halv, finhakket, rød chili. Hadde på ca 1 ss oregano, 1/2 ts støtt stjerneanis og omtrent like mye støtt allehånde. Ca 2 ss tomatpure, som også får lov til å frese litt. Helte over en kartong økologiske, hakkede tomater, 2 kartonger kidney beans og finhakket kjøttet. Smakte til med ørlite salt og ca 1 ss akasiehonning, samt 1 stripe mørk sjokolade (86 % kakao). Putret på plata mens jeg lagde salat. Burde vært noe godt brød til også, men alt kan man ikke tenke på. Dette skal jeg lage igjen. HErved blogga.

http://www.youtube.com/watch?v=Kh2yEZCJKKU

Kylling pepitoria

Etter James Prices oppskrift. Nesten. Googla jo litt, og brukte litt mindre eddik en det han gjorde, men jeg tror kanskje jeg kunne brukt litt mer. Interessant saus med fin struktur. Jeg serverte min kylling med potet/søtpotetmos og tomatsalat med mozzarella.
Brødrene Price kan du se her:
http://www.youtube.com/watch?v=ibjQFAx5Nws

image

image

image

image

image