Chili con carne

Er også utmerket restemiddag.

image

 

 

En sjalottløk. en liten rødløk, noen fedd hvitløk – kokka gråt sine modige tårer…

image

The secret ingredients…

image
restekjøtt fra forrige helg. Ultramør svinenakke.

image

image

image
borddekorasjonen var det heller ikke noe å si på

image

Og siden det var ost i salaten og grønnsaker i gryta, er det vanskelig å si noe om fordelingen her. Men dette tror jeg er den beste chili con carne jeg har lagd noen gang. Inspirasjon av Hellstrøm og brødrene Price. Jeg gjorde sånn:
Tok opp restekjøttet til tining i dag tidlig. Hakket en sjalottløk, en liten rødløk og 4 hvitløksfedd fint, og brunet forsiktig i olje sammen med en halv, finhakket, rød chili. Hadde på ca 1 ss oregano, 1/2 ts støtt stjerneanis og omtrent like mye støtt allehånde. Ca 2 ss tomatpure, som også får lov til å frese litt. Helte over en kartong økologiske, hakkede tomater, 2 kartonger kidney beans og finhakket kjøttet. Smakte til med ørlite salt og ca 1 ss akasiehonning, samt 1 stripe mørk sjokolade (86 % kakao). Putret på plata mens jeg lagde salat. Burde vært noe godt brød til også, men alt kan man ikke tenke på. Dette skal jeg lage igjen. HErved blogga.

http://www.youtube.com/watch?v=Kh2yEZCJKKU

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *