Slår et nytt slag for hjemmelaget tomatsaus

image

Noe av det bedre man kan ha i fryseren. Veldig enkelt å lage, men tar en stund, så det bør jo gjøres på en fridag. Her startet jeg med å surre en løk, en sjalottøk tre hvitløksfedd og en gulrot på ganske svak varme i olje. Når blanke og møre, men ikke brune, tilsett alle tomatene du måtte ha i kjøleskapet, og 5-6 bokser flådde tomater (gjerne økologiske). Har du soltørkede tomater eller tomatpure er det også bra å ha i. 5 laurbærblad og litt støtt stjerneanis i følge Hellstrøm. Basilikum, oregano, allehånde og trøffelolje har jeg også hatt i – pluss salt, akasiehonning, balsamico og litt vin. Nå står det og putrer på komfyren og sprer deilig kjøkkenlukt i huset. Når det har putret et par timer, fisker jeg opp laurbærbladene, kjører bamixen oppi der, og fryser ned i passende porsjoner til neste ukers pizza, pasta og andre ting som trenger litt tomat…

2 tanker om “Slår et nytt slag for hjemmelaget tomatsaus

  1. Tilbaketråkk: Vegetarmat | hildegoghagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *