Burgere

Det er godt. Familiemiddag i dag, kjempekoselig med flere rundt bordet igjen.

burger

Kjersti bakte burgerbrød etter oppskrift fra Trines Matblogg – de ble kjempegode. Veggisburger: 1 raspet blomkålhode, litt reven ost (rester), 2 egg, halvannen bløtlagt brødskive, ca 1/2 ts malt nellik, malt ingefær og biffkrydder. Kunne vært litt mel i og – de ble litt løse i fisken.

Vanlige burgere: 2 pakker økologisk kjøttdeig (tenk, det fant jeg i butikken!) 2 bløtlagte brødskiver, samme krydder som veggisburgerne.

Alt på grillen – sammen med burgerbacon. Ost legges på etter at burgerne er vendt for siste gang.  Serveres med hjemmedyrket salat og tomat – tynne skiver rødløk, burgerost og hjemmelaget aioli. Og svinedyr ketsjup fra Annis pølsemakeri.

Potetene var opphøgde pottiter fra Toten, varianten med mist fett – jeg tilsatte litt trøffelolje og frisk persille i airfryeren – VELDIG godt.

Burger er godt. Det er jo en grunn til at selv miserable og usunne gatekjøkkenburgere selger som hakka møkk.

HJemmelagd er best.

Tippesjefer

Ikke at jeg kjenner noen – men HA har portrettert den påtroppende.

Det fikk Hege Bjørnsdatter Braaten til å bli harm.

Mens Carsten Bleness mener Braaten er på viddene og at det er helt rimelig å legge hovedvekten på tippesjefens klesdrakt og framtoning.

Braaten har ikke lykkes i å finne noe tilsettingsomtale av forgjengeren Almlid i HA  (menn i dress som kommer og går i toppstillinger er antagelig ikke alltid verd avisomtale, det er jo helt vanlig) – men det fins da en ganske solid omtale av hans avgang.

Legg merke til tonen, språkbruken, null omtale av utseende, strengt fokus på jobb og saklighet  – og ikke minst bruken av for- og etternavn. Åsne kontra Almlid? Og se på bildene?

Kjønnsdiskriminering? Nedsettende kvinnesyn? Langt i fra – dette er jo helt rimelig omtale. Hrrrmpf. Jeg kjenner at jeg blir skikkelig forbanna – over at vi FORTSATT ikke er kommet lenger enn dette.