Årets siste grillmiddag?

“Skorsteinen” til å fyre opp i er jo bare genial. Burde være standard – du slipper kjemikalier i maten

Fancy steketermometer. Ikke helt skjønt hvordan det funker, men det kommer seg.

 

Lammekjøtt i dag. Vi får se om det blir bilde når det blir ferdig.

 

 

Status så langt – en mislykka fisk, pulled pork x 2, riktig godt, verdens beste kylling – og lammekjøtt i dag.

Lammekjøttet ble riktig godt, men huska ikke på å ta noe bilde. Fornøyd med denne matlagingsdingsen, det kan man trygt si. Det blir nydelig mat, men litt uforutsigbar serveringstid.

Innholdsrik søndag, avsluttet med tidenes beste middag.

Innholdsrik helg i grunnen. Kjørte verdens søteste til Oslo på lørdag, søndag hadde Solveig og jeg vår faste date til brukt- og antikkmessen i Vikingskipet. Jeg skulle ikke ha noe, men endte med å kjøpe 6 søte fløtemugger, en kuvert av mitt vakre Egersund-servise, og en del sølvtøy. Sølvtøy er noe det virkelig lønner seg å kjøpe brukt. Det er jo like fint, men sjekk listeprisen. En selger skulle ha 800 kr for en gaffel som koster litt over 900 helt ny. Brukt sølvtøy skal ligge på ca halv pris.

Dette tok jo en stund – da vi kom hjem, ble det litt stress med å fyre opp min fine nye Weber Smoker. Hadde kjøpt en økologisk stangekylling

oko-stangelogo-utsnitt

Dette er Remas reklamebilde, jeg tok ikke noe bilde av min egen kylling- regner med de ikke har noe i mot at jeg reklamerer litt ekstra. Det var en stor kylling, sikkert omkring 3 kg. Jeg gned den inn med en blanding av brunt sukker, hvitløk, paprika, salt og cayennepepper. Fyrte opp grillen med en hel skorstein briketter pluss noe epleflis, la på kyllingen og dro på kino.

Temperaturen lå i røykeområdet da vi dro, hadde sunket litt da vi kom tilbake. Rørte litt i brikettene, og tempen steg igjen. Hadde satt i steketermometer, det tok vel 4-5 timer før temperatuern var oppe i 77 grader. Servert med stekte poteter, grillet mais og en grillet grønnsakpakke.  Det er beste kyllingen jeg har smakt noensinne

Filmen var også kjempebra: Kongens nei. Har du ikke sett den, få den med deg!